Hyllningen till fansen: ”Är kärlek”

Mayambela hjälte för Djurgården

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Mark Mayambela var irrationell.
FOTBOLL

Pelle Olsson ville ha en ­irrationell spelare.

Det fick han.

Mark Mayambela dundrade upp segermålet från ingen vinkel alls.

Djurgården tappade Erton Fejzullahu, Aleksandar Prijovic och Daniel Amartey i somras. Fans befarade det värsta, men under hösten har föreningen strävsamt klättrat i tabellen.

Mot Falkenberg dröjde det länge innan segermålet kom.

Hemmalaget spelade småfinurligt. Simon Tibbling och Jesper Arvidsson snickrade fram ett par fina anfall.

Men den nye målskytten Sebastian Andersson, som varit så bra på slutet, missade två frilägen.

Kom igång sista tio

Båda gångerna försökte han – förgäves – vricka bollen förbi duktige Otto Martler.

Först i slutet av matchen, när Simon Tibbling flyttades in på en central position, kom Djurgården igång igen. I en 82:e minuten fick nyinbytte Mark Mayambela bollen på vänsterkanten. Han utmanade Rasmus Sjöstedt, drev förbi – och dundrade från en snäv vinkel bollen förbi Otto Martler.

Hyllade fansen

– Det krävdes en irrationell prestation. Och sätter man en stämpel på Mayambela så är det ”irrationell”, säger tränaren Pelle Olsson.

Den avige sydafrikanen var överlycklig efter sitt första allsvenska mål.

– Målvakterna tror alltid att det ska komma ett inlägg i såna lägen, men jag tog chansen och sköt.

Efteråt hyllade hemmasupportrarna Mayambela med anfallarens alldeles egna ramsa.

– När de sjunger min låt får jag kraft. Det visar kärleken de har för mig, och för hela laget. Djurgårdens fans är passionerade. De älskar laget.

FAKTA

LÄGET I BOTTENSTRIDEN

Gefle

■ ■ Det är som vanligt. Gefle kniper en poäng där, och åker på två raka förluster här. Kan råka i rejält trubbel framöver. Norrköping och Mjällby flåsar där bakom.

Mjällby

■ ■ Anders Linderoth-effekten? Mjällby har skrapat ihop drivor av poäng sedan veteranen tog över. Åker på någon smäll emellanåt, men snittar en seger varannan match den senaste tiden.

IFK Norrköping

■ ■ Svaga ”Peking” har samlat sig något de senaste matcherna. Viktiga seger mot BP följdes upp en helt nödvändig poängstöld i derbyt mot Åtvidaberg. Janne Andersson har lovat att IFK Norrköping spelar allsvensk fotboll nästa säsong. Återstår att se...

Falkenberg

■ ■ Den 17 augusti krossades Åtvidaberg på ett regntungt IP. Då kändes det allsvenska kontraktet nära. Nu har Henrik Larssons mannar förlorat fem raka matcher och är plötsligt nere på en nedflyttningsplats.

Brommapojkarna

■ ■ Brommapojkarna har tagit nio poäng i årets upplaga av allsvenskan. De ständiga skadekriserna i backlinjen har medfört att klubben inte varit i närheten av att kunna förnya kontraktet. Senaste trepoängaren kom i början av maj.