”Fick en chock när Allbäck ringde...”

Djurgårdsstjärnan rivstartar säsongen: ’Känns som att 2015 kan blir ett bra år’

FOTBOLL

I dag gjorde Djurgården året första träning på Kaknäs.

Men redan om fem dagar lämnar Emil Bergström, 21, sina lagkamrater – för att debutera i A-landslaget.

– Jag fick en chock när Marcus Allbäck ringde, säger mittbacken till Sportbladet.

Emil Bergström har spelat i Djurgården sedan 2011, varit ordinarie som mittback de två senaste säsongerna och fått en allt större roll i laget. Han är bara 21 år gammal men var ändå en av de mest rutinerade Djurgårdarna som klev ut på Kaknäs för årets första träning i dag.

– Skönt att komma i gång. Vi var som kossor på grönbete, säger han.

Flera spelare har lämnat Djurgården inför den här säsongen och hittills har sex nya – Omar Colley, Kevin Walker, Elliot Käck, Tim Björkström, Daniel Berntsen och Sam Johnson – kommit in.

– Så har det varit nästan varje år. Vi har haft en väldigt stor ruljans på spelare och även om Pelle (Olsson, tränaren) sagt att han egentligen inte vill ta in så många nya så har det behövts, eftersom vi sålt många. Men jag tycker det ser bra ut, det här känns som en härlig grupp och alla är väldigt taggade på att visa framfötterna, säger Emil Bergström.

Fick drömbesked

2015 hoppas han att Djurgården gör ett bättre resultat än i fjol, då man slutade sjua, men också att han själv tar stora steg i sin utveckling. Och året kunde knappast ha börjat bättre – dagen efter nyår fick han nämligen beskedet att han är uttagen till landslagets januariturné.

– Jag blev sjukt glad.

Hade du väntat dig att få det samtalet?

– Nej, faktiskt inte. Det kom som en chock när telefonen ringde och så hör man bara: ”Tjena, Marcus Allbäck här”. På nyårsdagen liksom.

När du var nyvaken och sliten?

– Hehe, nja men telefonen ringde vid tre-tiden. Man hade precis käkat lunch, och visst var man lite trött och sliten från gårdagen. Sen att få det beskedet … då blir man ju hur glad och hispig som helst.

En bra start på året?

– Ja, det känns som 2015 kan bli ett riktigt roligt år, säger Bergström.

ARTIKELN HANDLAR OM