Djurgården möter Hysén och Svennis

Tar emot Shanghai i Turkiet

Svennis.
FOTBOLL

Djurgården får tufft motstånd under träningsmatchandet.

Ligaledarna från Makedonien och spanska andraligan, men framför allt Tobias Hyséns och Sven-Göran Erikssons Shanghai.

– Jag har varit i kontakt med Tobias och han hälsade att de ser fram emot matchen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Med bland annat sex nyförvärv på plats drog Djurgården igång försäsongen i veckan. Redan på onsdag är det dags för första långresan när truppen drar till Kanarieöarna för träningläger.

Från början var det inga matcher inplanerade men så kom en inbjudan från Las Palmas, som toppar Segunda division efter nitton spelade omgångar.

– Eftersom det är sista dagen på lägret tyckte Pelle (Olsson) och Anders (Johansson) att det var ett bra läge. Det passade perfekt, säger Bosse Andersson.

"Blir jätteroligt"

Några veckor senare åker Djurgården till Side i Turkiet. Där blir det ett kärt återseende med en gammal bekant.

Tobias Hysén, 32, tog SM-guld med Djurgården år 2005 och spelar nu i storsatsande Shanghai – som stockholmarna möter fredagen den 13:e februari. Tränare för laget som slutade femma i den kinesiska ligan den gångna säsongen är Sven-Göran Eriksson. Där lirar också förre Helsingborg-spelare Imad Khalili.

Och uppladdningen är redan i full gång.

– Jag har varit i kontakt med "Tobbe" under tiden och han skrev att de ser fram emot den allihopa. Det gör vi med, så det blir jätteroligt, säger Bosse Andersson.

Under träningsläget i Turkiet möter Djurgården också FC Vardar Skopje, som leder den makedonska ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM