Jawos hopp: 25 000 – och en frisk fot...

FOTBOLL

Djurgården väntar stor­publik till sin premiär mot Elfsborg.

Men Amadou Jawo har en smärtande fot och är osäker på om han klarar 90 minuter.

– Det är skorna. Jag får ont i hälsenan, säger han.

I dag har Djurgården sin allsvenska premiär mot Elfsborg.

Mer än 20 000 biljetter är sålda, vilket får Amadou Jawo att minnas en välbesökt match i fjol.

– Jag har tänkt att det ska bli 25 000. Jag tänker på Malmö förra året (då det var 25 000 på Tele2 Arena och Djurgården vann med 2–0). De hjälpte oss väldigt mycket den gången. Jag tror det kan bli samma sak här, säger han.

”En jäkla fördel”

Hur påverkas ni av publiken?

– Det ger oss en jäkla fördel när inte alla lags spel sitter. Då är det mycket kamp, så vi får mycket gratis i och med publiken.

Jawo har den senaste tiden kämpat med en trilskande hälsena. Han isar den efter träningspassen och haltar lätt när han pratar med Sportbladet inför Elfsborgsmatchen.

– Det gör lite ont, men det är ingen fara. Jag har haft det i en vecka. Jag spelade 60 minuter med U21 i onsdags, men det blev lite stelare ­efteråt, säger han.

”Hoppas på 90”

Vad beror det på?

– Jag vet inte riktigt, men de nya skorna ska man vänja sig vid. Sedan jag bytte modell har det kommit. Jag får ont i hälsenan.

Jawo gjorde sex mål i allsvenskan i fjol men hoppas på bättre utdelning i år. Han är med i dagens trupp och tror på spel trots hälproblemen.

– Det är lite stelt i musklerna runt omkring. Hälsenan får jobba. När man är riktigt varm är det lugnt, men det gör väl lite ont i avstamp, säger han.

Håller den för 90 minuter?

– Det får vi se. Jag hoppas på 90, det är målet, men annars är det så länge det känns okej. Det gör ont, men har du spelat fotboll så pass länge har du ont någonstans hela tiden.