Svenssons favorit hjälte i premiären

”En av de största talangerna jag någonsin sett”

FOTBOLL

I maj förra året hyllades han som ”en av de största talangerna jag någonsin sett” av Anders Svensson men chanserna i allsvenskan uteblev.

I årets premiär blev Arber Zeneli inbytt – och avgjorde matchen mot Djurgården efter fem minuter på planen.

– Vad jag kan minnas har jag inte vunnit någon premiär på bortaplan tidigare, säger Anders Svensson till Sportbladet.

Det var inga små ord Anders Svensson valde kring Arber Zeneli i en intervju med FotbollDirekt i maj förra året.

– Zeneli skulle jag säga är en av de största talangerna som jag någonsin har sett. För honom handlar det bara om speltid och självförtroende. Han hade ju lekstuga mot ett halvt a-lag här uppe mot AIK under våren. Han har helt unika kvalitéer, sa Svensson till sajten och ansåg redan då att mittfältaren var redo för allsvenskt spel:

”Ingen kunde stoppa honom”

– Oh ja. Han hade kunnat spela från start och göra det enormt bra. Vi kör mycket en mot en när vi har försäsong och det var ingen som ville möta honom då. Såg man honom så sökte man en annan yta, för det var ingen som kunde ta bollen av honom. Ingen kunde stoppa honom.

Trots det fick Zeneli bara fem chanser från start föregående säsong och återfanns återigen på bänken när årets säsong hade premiär för Elfsborg borta mot Djurgården. Men vid ledning 1-0, en vacker klack från Per Frick, fick 20-åringen chansen.

20 530 åskådare

Klockan stod på 72 minuter när talangen byttes in och på 77 när han avgjorde matchen. Viktor Claesson, som var mycket bra matchen igenom, spelade bollen snett bakåt i straffområdet där Zeneli dök upp och slog in 2-0.

– En okej insats. Väldigt skönt med tre poäng, speciellt på bortaplan. Vad jag kan minnas har jag inte vunnit någon premiär på bortaplan, säger Anders Svensson till Sportbladet.

Djurgården reducerade genom Daniel Berntsen i matchen där Frick också kostat på sig att missa en straff för Elfsborg. Hemmalaget pressade sedan för en kvittering men Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard släppte inte in fler bollar inför 20 530 åskådare på en kokande Tele2 Arena.

– Vi hade en bra period i andra men sedan gör de 2-0. Vi möter ett skickligt lag och de tar vara på sitt läge till 2-0-målet, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson i C More Sport.

FAKTA

Djurgården:

12. Kenneth Höie

5. Stefan Karlsson

13. Emil Bergström

15. Omar Colley

2. Jesper Arvidsson

9. Haris Radetinac (ut 19)

6. Alexander Faltsetas

8. Kevin Walker

10. Daniel Berntsen

11. Amadou Jawo (ut 72)

20. Sam Johnson (ut 77)

Inhoppare:

18. Kerim Mrabti (19)

16. Sebastian Andersson (72)

21. Nyasha Mushekwi (77) (spelade för kort tid för att betygsättas)

Elfsborg:

1. Kevin Stuhr Ellegaard

2. Jesper Manns

8. Anders Svensson

12. Sebatian Holmén

3. Anton Lundqvist

21. Henning Hauger

7. Marcus Rohdén

10. Simon Lundevall (ut 72)

16. Viktor Claesson

19. Simon Hedund

17. Per Frick

Inhoppare:

13. Arber Zeneli (72)

Jury: Kristoffer Bergström

ARTIKELN HANDLAR OM