Faltsetas missar mötet med Kalmar FF

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Djurgården har fått en tung start – en poäng efter tre matcher.

Inte har det blivit ljusare inför mötet med Kalmar.

– Faltsetas, Broberg och Jawo är borta, säger tränaren Pelle Olsson.

Allsvenskan 2015 inleddes med en premiärförlust för Djurgården, laget föll med 1-2 på hemmaplan mot Elfsborg. Sedan knep Djurgården en poäng borta mot Häcken.

I måndags kom andra förlusten på tre matcher.

– Det finns ingen anledning att säga att allt är åt helvete, sa tränare Pelle Olsson efter 1-2 i derbyt mot Hammarby.

”Bristning i låret”

För mittfältaren Alexander Faltsetas blev det knappt en halvlek i derbyt, han blev utbytt skadad i den 42:e minuten. Det gör att 27-åringen missar fredagens möte med Kalmar på Tele 2 Arena.

– Faltsetas har en bristning i låret. Faltsetas, (Martin) Broberg och (Amadou) Jawo är borta i morgon, säger tränaren Pelle Olsson.

Dif-tränaren är inte orolig över starten på 2015.

– Det sa väl alla när man tittade på programmet innan, att det är en tuff start. Mot Elfsborg hemma och Häcken borta tog vi totalt en poäng. Vi tog en poäng förra året också, det var bara att det var omvänt. Det var oavgjort mot Elfsborg och vi förlorade mot Häcken, säger Olsson.

– Sedan att vi förlorade derbyt, vi fick ingen träff över 90 minuter men vi var ändå ytterst nära att ta poäng. Vi har en jättechans med ett skott mitt i skottsektorn i slutminuten. Vi har en chans att göra 2-0 genom Kerim (Mrabti) utan att vi är speciellt nöjda med prestationen. Vi är inte nöjda med prestationen totalt – ändå är vi nära att ta poäng.