Höies jättetavla räddades av Arvidsson

"Jag trodde jag bara kunde peta in den"

1 av 2
FOTBOLL

För andra matchen i rad gjorde Jesper Arvidsson en jätteräddning, den här gången med årets brytning.

Nu räknar han med en nominering till fotbollsgalan.

– Robin Olsen, Andreas Isaksson – och Jesper Arvidsson, säger vänsterbacken/målvakten.

I en sömnig första halvlek fick Kalmar ett jätteläge att göra 1–0 mot Djurgården efter knappa halvtimmen.

Jonathan Ring utmanade Djurgårdsförsvaret, tog sig förbi tre man men fick bollen för långt ifrån sig när han var på väg att avsluta.

Djurgårdens målvakt Kenneth Höie gled då ut för att plocka upp bollen men fick plötsligt tvål i handskarna och tappade den.

Hade tom gata

Ring hade tom gata mot målet och såg ut att sätta karriärens enklaste fullträff – när Jesper Arvidsson slängde sig och gjorde allsvenskans absolut bästa brytning hittills.

– Jag petade in den i plan och får den för långt ifrån mig. Det går för jäkla fort på konstgräs. Men jag blev förvånad, jag trodde att jag var ensam. Jag trodde att jag bara kunde peta in den, så kom han med en perfekt glidtackling, säger Jonathan Ring.

Jesper Arvidsson kunde inte dölja sin stolthet över räddningen.

– Vi skojade om det i duschen efteråt. Robin Olsen, Malmö FF, Andreas Isaksson är nominerad – och Jesper Arvidsson, Djurgårdens IF, säger han och avslöjar att Höie lovat att köpa en flaska vin som tack.

"Bara att rädda"

Det här var hans andra målvaktsingripande på bara några dagar.

I det glödheta derbyt mot Hammarby i måndags slängde sig Arvidsson på hockeymanér och räddade med foten när Linus Hallenius tryckte på mot det öppna målet.

– Det är olika situationer. Då slänger jag mig på vinst och förlust och får ut tån, här är det lite skicklighet. Jag tänkte inte, jag körde så blev det bra.

Djurgården vann sedan matchen med 1–0.

– Det släpper lite från axlarna och nu bygger vi vidare från detta, säger Arvidsson.