Drömmer stort – efter succén i Dif

Mushekwi: ”Kanske hamnar i Real, haha!”

FOTBOLL

Han blev klar för Dif precis före säsongen och har gjort succé.

Nyasha Mushekwi har dock större drömmar – både för Djurgården och sig själv.

– Om jag stannar  säsongen ut kanske jag sedan kan spela för... Real Madrid! Haha! säger 27-åringen.

Nyasha Mushekwi skrev på för Djurgården på transfer­fönstrets sista dag inför säsongen. Anfallaren, som är inlånad från Mamelodi Sundowns, har varit viktig för Dif i inledningen av allsvenskan.

Det har blivit tre mål på fem framträdanden.

– Det är på grund av mannen där uppe. Jag ­tackar honom för allting, säger den ödmjuke anfallaren.

Trots den pigga starten på säsongen är anfallaren inte helt nöjd.

– Jag känner fortfarande att jag måste förstå mina lagkamrater bättre. Jag är tacksam, men jag är inte så nöjd med vad jag har

bidragit med. Men det kommer när jag spelar mer regelbundet, säger han.

Vill stanna längre

Kontraktet med Djur­gården sträcker sig över sex månader. Men Mushekwi vill stanna längre – det bestämde han redan innan han kom till Stockholm.

Och han hoppas på en succésäsong.

– Djurgården är en fin klubb. Enligt mig är det förmodligen det bästa laget i ligan, men det kan man bara avgöra med hjälp av resultat. Så vi måste få med oss resultaten.

Även om han gärna stannar i Djurgården en längre tid drömmer han om att få spela i en de stora ligorna. Anfallaren gör gärna samma flytt som förre AIK-

spelaren Eero Markkanen.

– De flesta fotbollsspelare hoppas på att få spela i de stora ligorna. Om jag stannar säsongen ut, eller vad som nu händer, så kanske jag sedan kan spela för... Real Madrid! Haha!

Vill locka hit kompis

Innan Mushekwi drar vidare från Djurgården hoppas han få sällskap av en kompis i allsvenskan. Det handlar om Khama Billiat, 24, som han spelade ihop med i Mamelodi Sundowns.

– Det skulle vara jättebra för honom att spela i Sve­rige. Han är en väldigt, väldigt bra spelare, otroligt skicklig, säger han.

– När du tittar på honom så ser han ut som en liten pojke. Men lita på mig när jag säger det här, när han väl går ut på planen är han en big boy, haha. Det är en intressant spelare och det skulle vara bra för hans karriär att komma till allsvenskan.

Ska du övertala honom att komma till Dif?

– Det skulle vara intressant, haha. Jag kan försöka, men det är hans beslut.

Mushekwi vill inte sväva iväg för långt i tankarna. Först väntar Falkenbergs FF i kväll.

– Vi måste vinna. Det är förmodligen en av de viktigaste matcherna vi spelar den här säsongen. Om vi vinner så hakar vi på klubbarna där uppe, säger han.