”Har en bra dialog med Erton, men...”

Dif-bossens besked om anfallsstjärnan

Foto: Bildbyrån
Erton Fejzullahu.
FOTBOLL

Erton Fejzullahu, 27, dumpas av sin kinesiska klubb.

Men Djurgårdens Bosse Andersson tonar ner chanserna till en comeback i allsvenskan.

– Jag och Erton har en bra dialog. Men det är inte sannolikt att han spelar i Djurgården säsongen 2015, säger sportchefen till Sportbladet.

Foto: TT
Bosse Andersson

Fem mål på 17 ligamatcher i år.

Det räcker inte för Erton Fejzullahu.

Hans kinesiska klubb Beijing Gouan har plockat in den brasilianske anfallaren Kléber från Porto och avregistrerat svensken från spel.

Nu är han fri att söka sig om efter en ny klubb.

– Beijing vill att jag hittar en ny klubb så att de kan sälja eller låna ut mig. De har sagt att de ska se till att jag får behålla samma lön i så fall, säger Fejzullahu till Sportbladet.

”Inte sannolikt”

Men en comeback i Djurgården ter sig osannolik.

– Erton är en del av Djurgårdsfamiljen, han har tränat med oss i sommar, och vi har en väldigt bra dialog. Men det är inte sannolikt att han spelar i Djurgården säsongen 2015, säger sportchef Bosse Andersson.

Det svenska transferfönstret stänger 11 augusti, alltså nästa onsdag, och Andersson tror att Fejzullahu kommer ha is i magen.

– Jag tror att det finns många spännande marknader för Erton innan han slår rot i Stockholm igen.

”Troligare om några år”

Men ni kommer att undersöka möjligheten att ta in honom till hösten?

– Om jag säger så här: Vi vet var vi har varandra, jag och Erton, men därifrån till att vi ska kunna lösa honom resten av säsongen … det är som sagt långt borta.

Så till fansen som börjat hoppas säger du…?

– Att som djurgårdare ska man alltid hoppas. Men vad gäller Erton Fejzullahu så är det rimligare att tro att han ska återvända om några år, snarare än redan nu till hösten, säger Bosse Andersson.