Dif lånar in anfallare

Foto: Djurgården fotboll
Tinotenda ”Tino” Kadewere.
FOTBOLL

Tinotenda ”Tino” Kadewere har imponerat i Djurgården.

Klubben har valt att skriva ett låneavtal som sträcker sig över hösten.

– Det är en bra utbildad fotbollsspelare med storpotential och alla vi inom sporten är mycket nyfikna på att få se hur bra han kan bli, säger sportchefen Bosse Andersson till Dif:s hemsida.

Djurgården förstärker laget inför hösten.

Tinotenda ”Tino” Kadewere, 19, anslöt till Djurgården i mitten av juli för att provträning. I dag meddelar Dif att klubben har kommit överens med anfallaren om ett låneavtal.

– När jag lämnade laget förra gången jag var här sa jag till tränaren att jag egentligen inte ville åka och att jag hoppades att snart var tillbaka. Jag såg matchen mot Häcken och jag gillar verkligen sättet man spelar fotboll på. Dessutom så är alla så vänliga, man behandlas direkt som en i gänget och alla i klubben välkomnar en. Så jag är väldigt glad för att vara tillbaka och nu ser jag fram emot att få bidra till laget, säger ”Tino” Kadewere till Djurgårdens hemsida.

Finns en köpoption

19-åringen lånas in från Harare City, och lånet sträcker sig över hösten. Det finns även en köpoption i kontraktet.

– Jag ser Tino som en långsiktig möjlighet. Han gjorde ett bra intryck när han var här, har många fina egenskaper och var väldigt tydlig med att han trivdes i Djurgården. Nu får vi en möjlighet att lära känna honom under hösten och vill vi gå vidare och skriva kontrakt efter det vet vi redan förutsättningarna som är klart hanterbara. Det underlättar givetvis att han kommer ifrån Zimbabwe när vi har Mush i laget, han har satt Djurgården på kartan där. Det är en bra utbildad fotbollsspelare med storpotential och alla vi inom sporten är mycket nyfikna på att få se hur bra han kan bli. Han är bollskicklig, snabb och kreativ och har visat på träningarna att han kan göra mål. Han kan dessutom både spela som forward och som yttermittfältare, säger Bosse Andersson.

”Gör många mål”

Det återstår en del pappersarbete innan ”Tino” är spelklar. Han kommer att ha tröjnummer 24.

– Mina styrkor är att jag är bra på att komma förbi motståndarna, jag jobbar hårt för att komma till avslut och vill inte ha någon anfallare framför mig. Jag kan spela på alla offensiva positioner, men allra bäst trivs jag som lite droppande anfallare.  Och jag gör många mål, säger anfallaren till Dif:s hemsida.