Sen skada tvingar Dif till ändringar

Luckor i Dif-mittfältet: Nu ska vi visa att vår trupp är jämn och bred

1 av 2
Preliminär startelva, Djurgården
FOTBOLL

En sen skada på Omar ­Colley ställer till det för Djurgården.

Men det är på mittfältet som de stora problemen finns: tre av fyra ordinarie spelare saknas i derbyt.

– Det är sådana perioder som man får räkna med, säger tränaren Pelle ­Olsson.

Foto: Foto: Stefan Jerrevång
Colley fick plåstras om tidigare i somras också.

Djurgården gick igenom första halvan av säsongen utan allvarliga skador, men på sommaren har lyckan vänt en aning. Först gick den viktige yttermittfältaren ­Haris ­Radetinacs korsband av, därefter blev mittfälts­kollegorna Kevin Walker och Alexander ­Faltsetas skadade. Det innebär att det bara är Daniel Berntsen som är frisk av de fyra som ofta annars varit ordinarie.

I derbyt kommer Djurgården därför matcha ett helt nytt mittfält. Förmodligen spelar ytterbacken Stefan Karlsson som högermittfältare medan Jesper Karlström och Kerim ­Mrabti tar hand om innermittfältet.

’Har bra alternativ’

Tränaren Pelle Olsson är dock inte orolig:

– Vi har hela tiden pratat om att vi har en jämn och bred trupp och det är det som ska visa sig nu då. Vi har bra alternativ till de skadade spelarna och se fram mot matchen, säger han till dif.se.

– Under de första 15–16 omgångarna har vi haft ­extremt bra förutsättningar sett till konkurrenssituationen men efter Haris ­Radetinac har vi råkat ut för några skador. Så är det, men det är sådana perioder som man får räkna med under en hel säsong.

Colley borta

Det såg länge ut som att de övriga lagdelarna skulle vara intakta, men i går stod det klart att ordinarie mittbacken Omar ­Colley inte kan medverka. Där lär ­i stället veteranen Fredrik Stenman gå in.

– Colley tränade i går men han var ­tvungen att ­kliva av redan på uppvärmningen, ­säger Pelle Olsson.

FAKTA

BETYG – LAGDEL FÖR LAGDEL

Målvakt

Kenneth Höie har varit en av allsvenskans bättre målvakter på senare år. Även den här säsongen har norrmannen varit pålitlig och lugn. En delförklaring till Djurgårdens succésäsong.

Backlinje

Här tappar Djurgården ett plus när Omar Colley fick lämna sent återbud: en knäskada ställer till det. Ersättaren Fredrik Stenman har rutin och kunnande men har bara startat en allsvensk match i år. Emil Bergström, Jesper Arvidsson och Tim Björkström är givna som de övriga i backlinjen.

Mittfält

En i normalfallet stark lagdel är kraftigt försvagad. Haris Radetinac–Kevin Walker–Alexander Faltsetas–Daniel Berntsen hade inneburit men nu är det bara den sistnämnde som är frisk och spelklar. Stefan Karlsson, Jesper Karlström och Kerim Mrabti lär gå in som ersättare.

Anfall

Nysha Mushekwi har en succé­säsong bakom sig och Sam Johnsons form är på väg spikrakt uppåt. Ett mycket spännande anfallspar som dock inte hunnit bli särskilt samspelta än.

TOTALT: 13