Bakom Örebros succé – går in i Dif

Foto: Sara Ringström
FOTBOLL

Mikael Fahlander var storsponsorn bakom Örebros hockeylyft.

Nu står det klart att han, som en del av fastighetsbolaget Concent, går in som ny huvudpartner till Djurgården Fotboll.

– Det här är ett stort avtal för oss, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till klubbens hemsida.

I flera år var Mikael Fahlander en av svensk ishockeys största profiler. Mångmiljonären räddade Örebro från konkurs och låg sedan bakom klubbens storsatsning mot SHL. Under flera år var han sedan ute och svingade vilt mot både mot motståndare, domare och övriga hockeyetablissemanget.

Tills han plötslig tystnade under våren 2012. Under tiden Örebro avancerade till SHL och etablerade sig i högsta serien har Fahlander hållit sig i skuggan.

”Gör ett väldigt bra arbete”

Men nu kliver han fram igen – som huvudsponsor till Djurgården Fotboll. Hans roll i avtalet är som affärsutvecklare för fastighetsbolaget Concent som precis skrivit på ett ettårsavtal – med option på två år till – som en av Djurgårdens huvudpartners. Företaget, som främst bygger hyresrätter, sponsrar både Djurgårdens elitverksamhet, man kommer bland annat synas på tröjorna nästa säsong, och klubbens samhällsprojekt Djurgårdsandan. 

– Vi tycker man gör ett väldigt bra arbete med CSR och tar samhällsanasvar i Djurgården. Sen har jag alltid hållit på Djurgården i fotboll, säger Fahlander om avtalet.

Vd Henrik Berggren är nöjd med avtalet:

– Det är naturligtvis jätteroligt, det är den här typen av samarbetspartner vi söker, som går in i alla delar av vår verksamhet, säger han.