”Jag skulle aldrig skriva på för Nanne”

Dif-stjärnans känga mot Bajens upplägg

Foto: Malin Wahlberg.
FOTBOLL

MASPALOMAS. Hammarby har valt att bara köra fys under sitt träningläger.

Djurgården är skeptiska till upplägget.

– Jag tycker fotboll är rätta vägen att gå, det är 2016, säger Emil Bergström.

Hammarby har varit på plats i Maspalomas på Gran Canaria sedan i lördags. Djurgården kom på onsdagen och gjorde sitt första pass på torsdagen.

Laget körde olika spelövningar och avslutade med stegringslopp.

– Träningen var bra och planen var helt okej mot hur den har varit tidigare år. Kanske hade jag hellre spelat spel än att springa löpningar efter. Men vi ska få lite mål imorgon tydligen så det ska lösa sig. Men det kändes bra för egen del, säger Emil Bergström.

”Fotbollen är en löpsport”

Djurgården kör en hel del fotboll under lägret och spelar även en match, medan Hammarby har valt att nästan uteslutande satsa på fys med fokus på löpning.

– Det är den av fotbollen, fotbollen är en löpsport. Har du inte de fysiska förutsättningarna så får du inte ut de tekniska kvaliteterna heller. Utvecklingen i fotboll är att det blir mer och mer höghastighetslöpningar, det är det vi har jobbat med, att kunna öka antalet, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Djurgårdens spelare är dock skeptiska till upplägget.

– Jag tycker fotboll är rätta vägen att gå, det är 2016 och det är ändå fotboll och inte gå ut och springa i skogen som gäller, säger Bergström.

”Nanne är känd för det”

Du tror inte på deras upplägg?

– Jag tror på vårt upplägg, att vi spelar mycket fotboll och börjar med träningsmatcher tidigt. Det tror jag är den rätta vägen att gå. Jag kan inte kommentera deras filosofi och vad de tror på, men det är vad jag tror på.

Haris Radetinac, som i dagsläget bara kan springa på grund av sin knäskada, uppskattar inte heller löpningen.

– Nanne är känd för det, jag skulle aldrig skriva på där han tränar. Jag gillar inte löp utan boll, med boll då är det okej. Mycket spel och sånt. Det är mer tröttsamt att springa utan boll, men man tänker inte så mycket. Utanför tänker man hur många man har kvar, det är psykiskt svårt, säger han.