Djurgårdens besked – släpper spelare till OS

FOTBOLL

MASPALOMAS. AIK och Malmö FF är tveksamma till att släppa sina spelare till OS.

Men Djurgården tänker inte stoppa någon.

– Det är en dröm för spelarna att spela OS, säger sportchefen Bosse Andersson.

Foto: BILDBYRÅN
Jesper Karlstrlm och Emil Bergström är två Dif-spelare som kan bli aktuella för OS

Sverige spelar OS i Rio i sommar mellan 3 och 20 augusti vilket krockar med den allsvenska säsongen. Det är upp till klubbarna själva att bestämma om spelarna ska få åka eller inte.

I går skrev Expressen att AIK och Malmö FF är tveksamma till att släppa sina spelare till OS. Även regerande mästarna IFK Norrköping, som eventuellt spelar kval till Champions League under Rio-OS, lutar åt ett liknande beslut.

”Vi är tveksamma till att släppa. Nog viktigt att klubbarna kan enas om ett kollektivt beslut”, skriver ordförande Peter Hunt i ett sms till Sportbladet.

Men Djurgården kommer inte att stoppa någon.

– Vi har suttit i möte och haft en diskussion med våra spelare och det är en dröm att spela OS. Bara vi kan göra det i vår planering och det finns respekt mellan alla parter har jag svårt att sitta och säga att någon som är uttagen i truppen inte ska få spela OS. Då får vi som föreningen ha med det i planeringen nu och hoppas att vi ska kunna hantera det om den frågan blir aktuell, säger sportchefen Bosse Andersson.

”Klart man vill spela OS”

Jesper Karlström, Jacob Une Larsson och Emil Bergström är spelarna från Djurgården som kan bli aktuella.

– Det känns bra att vi har haft diskussionen redan, men sen får vi se. Om man blir uttagen och vad det blir, men det känns som att vi kommer att lösa det på något sätt, säger Bergström och fortsätter:

– Det är såklart att man vill spela OS, men det beror på hur man ligger till. Är man i en guldstrid får man ta det i beaktande också. Men det är bra att vi har en kommunikation.

Kan det bli så att du tackar nej om du känner att du behövs i Djurgården?

– Vi får se hur situationen ser ut då, men det känns bra att vi har en bra relation inom klubben.