Hotades – i hemmet

Walker om turbulensen efter straffen som fansen ville att han skulle missa

”Berör väldigt många”Den 26 oktober ordnade Kevin Walker en poäng åt sitt Djurgården i matchen mot IFK Göteborg efter att ha kvitterat på straff. Målet hjälpte ärkerivalen AIK i guldstriden, och vissa Dif-supportrar tyckte att han borde ha missat med flit.
FOTBOLL

MASPALOMAS. Kevin Walker var en av Djurgårdens viktigaste spelare förra säsongen.

Nu berättar han om Europamålet, hårda träningen och hoten från egna fansen.

– Det var en situation som inte var idealisk för någon, säger 26-åringen.

Djurgården är inne på sin andra träningsdag under lägret på Gran Canaria. Spelarna börjar känna av det i benen, men njuter ändå av sol och 24 plusgrader.

– Vi är här för att jobba hårt, vi har steppat upp mängden och allting lite från förra året. Det är mer påskruvat. Vi är medvetna om att vi måste jobba hårdare för att bli bättre. Det är alla inställda på. Det är bra att komma iväg, man kommer nära varandra. Man saknar familjen där hemma lite så det blir kul att komma hem också, men det är 22 minus eller något hemma så man ska inte klaga, säger Kevin Walker som blev pappa i april förra året.

Walkers första säsong i Djurgården blev lyckad. Trots en del skador och hård konkurrens startade han 21 matcher på innermittfältet. Mest uppmärksamhet blev det i mitten av oktober efter att Walker satt 2–2-målet på straff mot IFK Göteborg i slutet av matchen.

”Tillhör det förflutna”

Målet hjälpte rivalen AIK i guldstriden och redan under matchen visade några Djurgårdssupportrar att de ville att Walker skulle missa straffen. En vecka senare kom det fram att mittfältaren hade hotats.

Walker söktes upp i sitt hem efter matchen mot Falkenberg och Djurgården gjorde en polisanmälan.

– Det var en situation som inte var idealisk för någon. Det tillhör det förflutna nu, vi går vidare, jag trivs skitbra i klubben.

Hur påverkades du av det?

– Det var lite turbulent någon vecka, men så länge jag kan hålla fokus på planen... det kunde jag göra också. Det är inga problem, det var samma sak från klubben också, det sköttes på ett riktigt bra sätt runtomkring.

Walker fortsätter:

– Man har varit med och flugit förr i den här branschen, det finns alla möjliga känslor som bryter upp när man spelar fotboll och det är något som berör väldigt många. Man älskar sitt lag, man älskar sin klubb och det finns förståelse från båda sidor. Sen vad som är rätt och fel kan man diskutera. Vi gör vårt bästa för laget vi spelar för på planen, det finns inget mer man kan förvänta sig av oss fotbollsspelare tycker jag. Vi i Djurgården vill alltid vinna matcher.

”Behöver fler verktyg”

Walker har släppt förra säsongens tuffa händelse och vill nu leda Djurgården mot Europa.

– Hade vi inte åkt på skadorna hade vi nått dit redan i fjol, det är jag helt övertygad om. Vi behöver förbättra vissa aspekter i vårt spel, vi behöver ha lite fler verktyg i lådan, sådana klyschor. Men grunden finns där att bygga på, säger han.

Hur känns det för egen del?

– Det känns bra, likt laget tar det en stund man kommer in i det och hittar sin roll i spelidén, men det känns som att man har utvecklats.

Vad har du utvecklat?

– Man kanske har blivit lite smartare och utvecklats rent taktiskt. Jag tycker att vi har en tydlig spelidé som vi förhåller oss till och för oss centralmittfältare handlar det mycket om att värdera spelpress eller täcka och sådana saker. Det gäller att hitta rätt balans och sen vill man så klart utvecklas på alla plan och det känns som att man är på väg dit.

ARTIKELN HANDLAR OM