Haris Radetinacs mål: Få spela i premiären

”Måste vara smart – har mer att förlora än vinna”

1 av 3 | Foto: Malin Wahlberg
Haris Radetinac är tillbaka på fotbollsplanen – men han får nöja sig med rehabträning.
FOTBOLL

MASPALOMAS. Haris Radetinac är på väg tillbaka efter den tunga tiden.

Mittfältaren hoppas kunna spela den allsvenska premiären mot Örebro.

– Jag har mycket mer att förlora än vinna så man måste vara smart, säger 30-åringen.

Medan 19 spelare kickar fotboll på den gröna gräsplanen är det en annan som springer runt, runt, runt på Maspalomas Stadion. Haris Radetinac har fått löpträna i två veckor, men han är redan less.

– Det är kaos alltså. Jag löper varje dag, två gånger per dag. Jag har sprungit så mycket de senaste träningarna. Det är ganska tungt, man har spelat fotboll sedan man har varit liten och nu att bara löpa utan boll. I början längtade man efter att löpa och nu har man tröttat efter två veckor. Vi pratade med sjukgymnasten om man kunde ha en boll framför sig hela tiden och springa efter den, det hade känts bättre. säger 30-åringen.

”Känns mycket bättre”

Radetinac var en av allsvenskans bästa mittfältare när han skadade korsbandet på träning i mitten av juli och säsongen var över. Sex månader senare ser han ljuset i tunneln.

– Det är klart att det känns tufft, men det finns ingen annan utväg än att jobba hårt och försöka bli frisk och komma till den här mattan och lira lite boll. Nu känns det mycket bättre än förra året, jag hoppas att det ska kännas hundraprocentigt bra om 1–2 månader.

”Klart jag kommer tillbaka”

Planen är att han ska kunna träna fotboll med laget igen runt svenska cuppremiären den 20 februari. Radetinac själv vet också när han vill kunna spela match igen.

– Min egen plan är att försöka hinna till premiären, att man är frisk till dess. Sen om det blir en vecka innan eller gå efter får vi se. Jag behöver inte ha bråttom, jag har mycket mer att förlora än vinna så man måste vara smart.

Och Radetinac har inga tvivel, han kommer att komma tillbaka i samma form.

– Fotbollen är fortfarande kvar i kroppen så bara jag blir frisk i benet, det är klart att jag kommer tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM