”Tror jag kommer vara den nye Mush”

Kadewere imponerar på försäsongen: ”Minst tio mål”

FOTBOLL

MASPALOMAS. Djurgården föll mot Shanghai i årets första träningsmatch.

Men ”nye Mush” gjorde mål och lovar fler.

– Jag har satt en minimigräns på tio mål, annars blir min mamma arg, säger Tino Kadewere.

Foto: BILDBYRÅN
Tino Kadewere.

Efter två träningsdagar på Gran Canaria spelade Djurgården årets första träningsmatch mot Sven-Göran Erikssons Shanghai. Matchen var inte planerad från början, men efter att de kinesiska laget visat starkt intresse tackade Djurgården ja.

Djurgården, spelade matchen för eldsjälen Doris Dunkel-Ramstedt som gått bort efter en tids sjukdom, började bra. Seon-Min Moon gav laget ledningen efter en hörna i den 20:e minuten.

Shangai vände och vann

Tino Kadewere ökade sedan på till 2-0 efter paus. Shanghai spelade dock upp sig i den andra halvleken, vände och vann.

– Vi förlorade, men jag tycker att vi spelade väldigt bra. Vi måste lära oss från våra misstag. Shanghai är ett bra lag, men vi höll jämna steg med dem, säger Kadewere och fortsätter:

– Jag gjorde mitt bästa i dag, jag spelade bra och gjorde mål så jag tror att fler mål kommer den här säsongen.

Hur många satsar du på?

– Jag har satt en minimigräns på tio mål. Min mamma har sagt att jag måste vara över tio mål så jag gör det här för henne, hon kommer att bli väldigt arg annars och jag kommer att tycka synd om henne så jag måste jobba hårt och uppnå målet.

Tror på sig själv

Kadewere, som kom till Djurgården i somras och skrev på ett fyraårskontrakt i november, gjorde fem allsvenska matcher förra säsongen. Nu hoppas han att det blir betydligt fler.

– Jag tror att jag kommer att vara den nya ”Mush”, han är som en bror för mig. Jag måste jobba hårt, men jag är förberedd för den här säsongen och kommer att fortsätta jobba hårt.

Kadewere blev utbytt efter paus och fick lovord av Pelle Olsson efter matchen. Tränaren var dock inte nöjd med spelet i andra halvlek.

– Vi gjorde några byten i paus, jag tycker inte att det har något med saken att göra. Det är mer att vi kommer okoncentrerat i början av halvleken, sätter lite passningsval som sätter oss i trubbel och ett av dem blir det mål på. Det är inte de som spelar bort oss, de är vi som spelar bort oss själva. Sen har de en del vassa spelare som tar tillvara på att vi blir mer utspridda i andra halvlek, säger han.