”Vet inte varför vissa har något emot mig”

Sebastian Andersson: ”Jag hör lite då och då”

Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Andersson.
FOTBOLL

MASPALOMAS. Sebastian Andersson avslutade säsongen med ett äkta hattrick på Tele2 Arena.

Men anfallaren har haft svårt att vinna Djurgårdsfansens kärlek.

– Jag vet inte varför det har blivit så, men vissa har något emot mig, säger 24-åringen.

Sebastian Andersson värvades från Kalmar till Djurgården som ersättare till Erton Fejzullahu sommaren 2014. Han började bra, men under vårsäsongen i fjol fick 24-åringen begränsat med speltid.

– Jag hade forwards som gjorde det bra framför mig så då blev det att de spelade framför mig. Det var väl att försöka hitta motivationen där bakom och försöka komma igen, men Nyasha gjorde mycket mål så det var svårt att ta sig in där, säger han och fortsätter:

– Jag har varit i den situationen innan så det kändes som samma visa en gång till. Men det kanske är bra att jag varit med om det innan så att jag kunde hantera det lite bättre den här gången och inte gå ner mig för mycket.

Ersatte ”Mush”

När Mushekwi lämnade Djurgården i slutet av augusti tog Andersson dock platsen i anfallet bredvid Sam Johnson. 24-åringen avslutade säsongen med att först göra 2-0-målet mot Falkenberg och sedan sätta ett äkta hattrick på 36 minuter mot Gif Sundsvall på Tele2 Arena.

– De två sista matcherna var bra. Det var kul att få avsluta så, säger Andersson som blivit något av fansens hackkyckling.

– Jag läser faktiskt inte så mycket, men jag hör lite då och då. Det känns som att det ofta är något. Pelle (Olsson) kom fram till mig efter Falkenbergmatchen och då fick jag skit där för att jag inte firade med fansen och vände ryggen till. Jag vet inte varför det har blivit så, men det är väl något vissa har emot mig, jag vet inte.

Varför firade du inte med fansen?

– Jag tänkte inte, jag var ganska trött och slut efter matchen och jag gjorde mål och sen vet jag inte vad det var, det var inget jag tänkte ut innan i alla fall.

”Gör det jag känner för”

– Jag är som jag är. Bara för att de säger att jag ska göra så gör jag inte det. Sådan är inte jag, jag gör det jag känner för. Om jag inte firar så gör jag inte det, så är det.

När Andersson byttes ut i den 71:a minuten mot Sundsvall fick han dock stående ovationer av publiken och sportchef Bosse Andersson lovordar anfallarens form under träningslägret på Gran Canaria.

Andersson själv hoppas att öka på fjolårets målskörd på sex mål.

– Framför allt är speltiden viktigt, men jag vill ju komma över vad jag gjorde förra året absolut. Tio mål kanske. Jag har lärt mig att man inte ska ha för mycket förväntningar utan bara köra och göra sitt bästa varje träning och varje match.