Stoppar andra – från att bära blåränderna

Djurgården tar juridisk hjälp för att skydda matchtröjan

FOTBOLL

Djurgårdens IF kommer knappast ändra på sitt matchställ till kommande säsong.

Nu meddelar klubben istället att de ansökt om mönsterskydd för sina klassiska blåränder.

– Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja, säger sportchefen Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Ljusblå (Pantone 292C) och mörkblå (Pantone 2768C) vardera 65 millimeter breda sida vid sida vertikalt i ett randigt mönster. Det, av klubben kallat ”djurgårdsblått”, kan snart vara i Djurgårdens IF:s exklusiva ägo.

Inför avtäckandet av sin nya matchtröja har Djurgården nämligen valt att skicka in en ansökan om mönsterskydd till Patent- och registreringsverket (PRV).

Firar 125 år

– Den specifika färgkombination som utgör ”Blåränderna” är synonymt med Djurgårdens IF och klubbens framgångsrika historia. Då detta är allmänt vedertaget vill vi se till att vår kombination av ljus- och mörkblått, även juridiskt, faller under Djurgårdens ägandeskap. Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja, säger sportchefen Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Djurgården skriver i pressmeddelandet att de vill fira sitt 125-årsjubileum, som infaller i år, med att säkerställa att mönstret aldrig kan plagieras.