Damerna ska spela – då kommer alkoholen

Djurgårdens damer riktar kritik mot klubben

Foto: Bildbyrån/TT
FOTBOLL

På lördag ska Djurgården presentera sina nya matchtröjor
Både damlaget och herrlaget spelar träningsmatcher inför storpublik på Tele2 Arena.
Men damerna är kritiska.

– När vi ska spela vår match så har de samtidigt planerat in happy hour på en av Tele2:s restauranger. Det är inte alls bra, för det är väl fotbollen vi är där för? säger tränaren Yvonne Ekroth.

Det är aktiviteter från morgon till kväll under Djurgårdagsdagen på lördag. Dragplåstren är följande: När herrarna och damerna ska presentera föreningens nya matchtröjor i samband med träningsmatcher mot Ålesund respektive Ilves. Djurgården är stolta över att som enda förening i Sverige ha sina seniorlag representerade i såväl dam- som herrallsvenskan, och vill visa upp båda lagen inför storpublik på Tele2 Arena. Runt 6000 supportrar har redan köpt biljetter.

Damerna är kritiska

Problemet?
Samtidigt som damerna sparkar igång andra halvlek mot Ilves har föreningen planerat in happy hour i en restaurang på arenan. Något som tränaren Yvonne Ekroth är starkt kritisk till.

– Det är absolut inte optimalt från vår synvinkel. "Det här är inte bra", tänkte jag direkt när jag såg planeringen. Klart att man blir förvånad, säger hon och fortsätter:

– När vi ska spela vår match så har de samtidigt planerat in happy hour på en av Tele2:s restauranger. Det är inte alls bra, för det är väl fotbollen vi är där för? Inte happy hour... Vi vill att de ska titta på oss. Vi vill ju försöka locka nya människor till våra matcher i samband med ett sånt här tillfälle.

”Ingen vill vara elak”

Yvonne Ekroth tycker att det är typiskt för hur damfotbollen emellanåt nedprioriteras.

– Det sånt här vi stöter på inom damfotbollen i Sverige. Det är inte så att det görs för att någon vill vara elak, men man tänker helt enkelt inte på det.

Hon har varit i kontakt med personerna inom föreningen som arrangerar dagen.

– Jag upplever att de är lyhörda inför våra funderingar. Det är positivt. Känslan är att de försöker få till en lösning som alla är nöjda med. Jag är glad över att de respekterar våra åsikter. Det är bra: för det här är ett fantastiskt arrangemang, säger hon.

Arrangören: ”Ignorant”

Johan Andersson, som ansvarar för planeringen, lägger sig platt inför kritiken.

– Jag får ta på mig det här helt och hållet. Det handlar om dålig internkommunikation. Vi har så många aktiviteter hela dagen, men det var lite ignorant av mig att inte förstå hur det skulle påverka matchen. Jag har full förståelse om de är besvikna.

Hur ska ni lösa det?

– Vi ska försöka senarelägga happy hour till efter damernas match. Det är ju fotbollen som är huvudsaken. Vi är jättestolta över att ha både ett herrlag och ett damlag i föreningen. Som sagt: jag tar på mig det här helt och hållet.