Klart: Dif värvar in U21-hjältens bror

”Väntat på att få dra på mig den blårandiga tröjan”

Foto: Bildbyrån
Jonathan Augustinsson, till höger, är klar för Djurgården.
FOTBOLL

Djurgården förstärker truppen.

Jonathan Augustinsson – yngre bror till U21-hjälten Ludwig – värvas från Brommapojkarna.

– Det känns otroligt bra, säger han.

På söndagen kom uppgifter om att före detta landslagsmittfältaren Mathias Ranégie är överens med Djurgården om en övergång och att han kan komma att presenteras redan i dag, måndag.

Nu presenterar Djurgården också ett nyförvärv.

Men det handlar inte om Ranégie.

”Spännande spelare”

I stället meddelar klubben att man är överens med Brommapojkarna om 19-årige vänsterbacken Jonathan Augustinsson, som är yngre bror till U21-hjälten Ludwig, nu i FC Köpenhamn.

– Jonathan är en ung, spännande och modern försvarsspelare som är en duktig ytterback men som även spelat mittback tidigare. Han är snabb, löpstark och har en bra vänsterfot och med de grundförutsättningarna och egenskaperna kan han utvecklas långsiktigt i Djurgården och bli en framtida landslagsback, säger sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

”Känns otroligt bra”

19-åringen ser fram emot att lära känna sina nya lagkamrater.

– Det känns otroligt bra att vara här. Det tog ju ett tag för BP och Djurgården att få ihop det så jag har bara gått och väntat på att äntligen få dra på mig den blårandiga tröjan. Jag har ju spelat med Tim Björkström, Jacob Une Larsson, Besard Sabovic och Jesper Karlström. De känner jag ju väldigt bra vilket blir en trygghet i sig, säger han.