Skadedrabbat DIF mot IFK Göteborg

Skadelistan blir bara längre för DIF – Sex spelare borta

Foto: TT
Djurgårdens Jacob Une Larsson, har fått en en bristning i höften.
FOTBOLL

Ett sargat Djurgården åker västerut.
Sex spelare missar bortamatchen mot "Blåvitt".

– Det är lite bekymmersamt, säger tränaren Pelle Olsson.

Djurgårdens tuffa försäsongsschema fortsätter. Efter uttåget ur svenska cupen planerade föreningen in tre vassa träningsmatcher: Elfsborg (2–2), IFK Göteborg och genrepet mot IFK Norrköping

– Vi ville ha de tuffaste matcherna som vi kunde få, så att vi inte går ner oss efter cupen utan lyckas hålla fart och skärpa uppe, säger Pelle Olsson inför lördagens fajt mot "Blåvitt".

Flera skador

Ett problem bara. Eller sex, snarare. Det är nämligen så många som just nu är uppskriva på Djurgårdens allt längre skadelista. Kerim Mrabti och Haris Radetinac är långtidsskadade sedan tidigare och missar definitivt den allsvenska premiären mot Örebro.

Nyförvärven Jonathan Augustinsson och Mathias Ranégie lider av små skavanker och får sannolikt inte många minuter i sig innan allsvenskan startar. Ranégie har inte deltagit i den kollektiva träningen på flera veckor.

– Det är lite bekymmersamt. För det är två nya spelare som hade behövt komma in i vårt sätta att spela fotboll. De hade behövt mer träning och match för att enkelt kunna passa in i vår modell. Det hade vi önskat. Förhoppningen är att Ranégie kan börja träna med laget nästa vecka.

Karlström och Une Larsson

De två senaste skadorna har drabbat Jacob Une Larsson (en bristning i höften) och Jesper Karlström (irritation i baksida lår som kan bli en bristning), och de missar definitivt matchen mot Blåvitt och – i värsta fall – kanske premiären.

– Målet är att ha tillbaka båda två till seriestarten. I det stora hela har vi inte haft så stora problem med skador, och jag är inte så bekymrad över just Une Larsson och Karlström, försäkrar dock Pelle Olsson.

Djurgården möter IFK Göteborg klockan 15.00 på lördag. Matchen sänds i Cmore.

FAKTA

Djurgårdens skadade spelare

Jesper Karlström, mittfältare.
Mathias Ranégie, anfallare.

Jacob Une Larsson, mittback.

Haris Radetinac, yttermittfältare.
Kerim Mrabti, mittfältare.

Jonathan Augustinsson, vänsterback.