Dorsin: ”Ville spela för Djurgården igen”

Gamle guldhjälten längtade tillbaka

FOTBOLL

Mikael Dorsin har nyligen avslutat karriären.

Vänsterbacken drömde dock länge om att spela i Djurgården igen.

– Jag ville tillbaka, men då vill man ju bidra och inte bara åka hem och stå där, säger Dorsin som slutade på grund av skadebekymmer.

Foto: TT
Mikael Dorsin.

Efter 13 år utomlands, där han under större delen av tiden representerade norska Rosenborg, valde Mikael Dorsin i maj att avsluta karriären. Den 34-årige Dorsin, som under karriären var vänsterback, drömde länge om en återkomst till Djurgården som han i början av 2000-talet vann två SM-guld med.

– Det har funnits tankar på det hela tiden, men det blev aldrig något läge. Jag ville spela för Djurgården igen, jag älskar ju Djurgården. Samtidigt har klubben hela tiden haft bra vänsterbackar. Jag ville tillbaka, men då vill man ju bidra och inte bara åka hem och stå där. Sedan är det ekonomin som ska funka och familjen är ju här, förklarar Dorsin för FotbollDirekt.se.

”Det gick inte längre”

Under slutet av karriären drogs Dorsin med skadeproblem, någonting som till slut gjorde att han bestämde sig för att lägga skorna på hyllan.

– Det känns som rätt beslut. Det gick inte längre, jag hade för ont i knäet. Jag orkade inte kriga mig tillbaka och då är det bättre att lägga av än att lira halvskadad på halvfart. Det är inte kul att ge max och jag vet inte om det någonsin hade blivit bra igen. Förra året vann vi dubbeln i Rosenborg, det kändes som ett bra avslut.

Mikael Dorsin gjorde 16 landskamper för Sverige under karriären.