Förstärker – tar in back från Norge

FOTBOLL

Efter fem raka förluster fick Djurgården i går äntligen vinna när Göteborg besegrades.

Och nu förstärker klubben.

För i dag blev det klart att backen Niklas Gunnarsson ansluter från Vålerenga.

Det har varit en turbulent tid i Djurgården.

För efter fem raka förluster fick tränaren Pelle Olsson sparken – trots att han några veckor tidigare hade förlängt sitt kontrakt. Ny tränare är istället Mark Dempsey och han fick en drömstart med sin nya klubb. För efter den tunga förlustraden vann Djurgården under måndagen med 3–1 mot Göteborg på hemmaplan. Och under tisdagen blev det klart att truppen förstärks ytterligare.

Värvar från Norge

In kommer backen Niklas Gunnarsson som har skrivit på ett kontrakt över kommande 2,5 säsonger, det meddelar klubben på sin hemsida.

– Niklas är en skicklig försvarsspelare som kan spela på många olika positioner i backlinjen. Han är en typisk järnkamin – en kraftfull, tuff fotbollsspelare med en vinnarskalle som vi kommer att ha en stor nytta av framöver i Djurgården, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Möter sin gamla klubb

Niklas Gunnarsson kommer närmast från norska Våelrenga men var under 2015 utlånad till Elfsborg. Han är spelklar på söndag när Djurgården just möter sin gamla klubb Elfsborg på hemmaplan.

– Det blir lite speciellt att möta dem direkt. Men det var ju i fjol och nu är det bara fokus på Djurgården och det ska bli roligt att få vara på plats på Tele2 Arena, säger Niklas Gunnarsson till klubbens hemsida.