Lucic klar för Elfsborg

Gör nysatsning på allsvenskan – presenterades i dag

Foto: Scanpix
Elfsborg presenterade sitt senaste nyförvärv, Teddy Lucic på en presskonferens på Borås Arena. Här tillsammans med tränaren Magnus Haglund och sportchefen Stefan Andreasson.
FOTBOLL

Det är säsongens fräckaste värvning i svensk fotboll.

Teddy Lucic, 34, gör comeback i allsvenskan – i Elfsborg.

– Det känns riktigt skönt, säger han.

Foto: Scanpix

Den förre landslagsbacken presenterades på en presskonferens i dag. Teddy Lucic, som fyller 35 år i april, lämnar BK Häcken för en nysatsning i Borås och IF Elfborg.

– Det har inte gått så fort så man kan tro. Vi har gjort uppoffringar på att få honom att spela i den gula tröjan och för Elfsborg. Det är en härlig dag, säger Stefan Andreasson till Borås Tidning.

”Hade tänkt trappa ner”

Lucic avslutade proffskarriären 2005 och valde, lite sensationellt, att då fortsätta i BK Häcken. Han har gjort 86 A-landskamper och var fram till VM 2006 given i Lars Lagerbäcks uppställning.

I februari 2006 skrev Lucic på ett nytt treårskontrakt med Häcken. Det bryter han alltså nu – och väljer i stället att satsa på allsvenskan igen.

– Jag hade tanken redan förra året och nu fick jag en jättechans att spela allsvenskan igen. Det känns riktigt skönt, säger Lucic enligt BT.

– Jag hade tänkt trappa ner, men så fick jag den här chansen. När man var 20 tyckte man att 32 var gammalt. Man får ju se hur kroppen känns och nu tar jag de här åren och satsar på det här.

Men landslagskarriären är ett minne blott:

– De klarar sig bra utan mig.

Kontraktet med Elfsborg är på 2+1 år.

FAKTA

Teddy Lucic

Ålder: 34.

Längd/vikt: 187 cm/80 kg.

Landskamper/mål: 86/0.

Allsvenska matcher/mål: 229/13.

Tidigare klubbar: Häcken, Bayer Leverkusen, Leeds, AIK, Bologna, IFK Göteborg, Västra Frölunda, Lundby IF.

Meriter: VM-brons 1994, SM-guld med IFK Göteborg 1996, deltagit i fem stora mästerskap (VM 1994, 2002, 2006 och EM 2000, 2004).