Ishizakis nya guldroll?

”Viktigt att få med honom”

FOTBOLL

BORÅS. Hans inlägg har varit ett signum för Elfsborgs anfallsspel.

Men nu testas Stefan Ishizaki centralt.

Foto: ROGER LUNDSTEN
i mitten Stefan Ishizaki fick kliva in som central mittfältare i matchen mot Kalmar.

Orsakerna är flera; skadorna på Mathias Svensson och James Keene samt Anders Svenssons mer defensiva utgångspunkt.

Tränaren Magnus Haglund söker ett nytt offensivt alternativ på det centrala mittfältet och lösningen kan heta Stefan Ishizaki.

”Har varit snack”

– Det har varit lite snack om vem som ska spela där. De vill ha Anders (Svensson) lite mer defensivt. Då blev det ett litet tomrum och jag kanske ska bli den som fyller ut det, säger Stefan.

När Elfsborg mötte Kalmar i går hade Denni Avdic target-rollen på topp och Stefan släpade bakom.

– Vi får se, han får spela några matcher till. Det är viktigt för vårt spel att få med Stefan. På en kant kan han bli låst ibland, centralt kanske han kan komma med lite mer. säger Magnus Haglund, Elfsborgstränaren.

Bra med i spelet

Stefan Ishizaki tycker själv att det är utvecklande och han kom med bra i spelet i andra halvlek i går.

– Även om jag spelat ytter i sex, sju år känner jag mig ändå som en central mittfältare. Men jag gillar att vända upp med bollen och det spelar ingen roll om jag gör det på högerkanten eller om jag gör det centralt, säger han.

Kan tvingas välja

Haglund är medveten om att han kan tvingas välja bort ett bra inläggsalternativ i allsvenskan, om han satsar på Stefan centralt men att han vinner andra fördelar för sitt lagbygge.

– Vi kan hamna i ett läge längre fram där vi känner att vi måste spela Stefan där och då kan det vara bra att han lärt sig vad han gjort rätt eller fel, säger Haglund.