Wiland jagar sjätte raka nollan - och en plats i EM

"Det är upp till dem i Stockholm"

Foto: ROLF ANDERSSON
HÅLLER NOLLAN IGEN? Johan Wiland och Elfsborg går upp mot Pontus Wernbloom och IFK Göteborg i ett verkligt toppmöte i kväll.
FOTBOLL

Tre gånger har han tvingats kröka rygg. Johan Wiland, 27, är allsvenskans supernolla och i mästermötet i dag jagar han inte bara tre poäng utan även en plats i EM-truppen.

– Jag kan inte göra mer sen, säger han till Borås Tidning.

Elfsborg är allsvenskans defensivt starkaste lag. Tre insläppta mål är överlägset minst efter tio omgångar och en stor anledning är Johan Wiland. Samtidigt som Andreas Isaksson och Rami Shaaban upplevt en tung vår har Wiland spelat med stort självförtroende och han framstår allt mer som en given EM-resenär.

– Går det bra för mig och inte för de andra, så är det ju bra för mig. Man måste ju tänka lite på sig själv, säger han till BT.

Senast Wiland släppte in ett mål var i bortamatchen mot Ljungskile i den femte omgången då Martin Smedberg nätade i den 87:e minuten. 453 minuter nu utan insläppt mål. I dag väntar IFK Göteborg i ett riktigt mästarmöte. Då jagar han sin sjätte raka nolla.

– Det gäller att försöka få tag i dem högt upp i banan, så de inte får tillfälle att spela in bollen, säger Wiland.

Lyckas han stoppa de blåvita gästerna så tar Elfsborg rygg på Kalmar FF i den allsvenska toppen och då är också EM-drömmen inom räckhåll.

– Ja, det är upp till dem i Stockholm. Tar de ut mig har det räckt, så är det, säger han.

FAKTA

Här är de sex lag som släppt in minst mål efter tio omgångar

IF Elfsborg, 3 insläppta

IFK Göteborg, 7 insläppta

Kalmar FF, 7 insläppta (släppte in ett mål i den elfte omgången)

AIK, 8 insläppta (har spelat elva omgångar, fortfarande åtta mål insläppta)

Hammarby/Gais, 9 insläppta