Lasse Nilsson hett namn i Holland

FOTBOLL

BORÅS. Utfryst i Saint Etienne, och nu går lånekontraktet med Elfsborg ut.

Då är Lasse Nilsson ett hett namn för flera holländska klubbar, bland andra Groningen och Twente.

– Jag har hört mycket från Holland, och skulle Groningen ge mig ett kontraktsförslag så får jag ta ställning till det, säger anfallaren.

Foto: Foto: Bildbyrån
Lasse Nilsson: ”Jag är absolut inte främmande för att flytta tillbaka till Holland.”

Han var Saint Etiennes dyraste nyförvärv någonsin när han värvades för 40 miljoner kronor i augusti 2007. Men framgångarna har uteblivit, och Lasse Nilsson är trots två lyckade utlåningsperioder (Ålborg och Elfsborg) totalt utfryst i den franska klubben.

– Jag får se om jag får träna med laget nu när jag återvänder, eller om jag får köra själv. Ingenting förvånar mig längre, säger anfallaren.

Inte främmande för en flytt

Men efter tre mål och sex assist på 14 matcher har holländska klubbar fått upp ögonen för honom.

– Jag har hört mycket från Holland, även om det mest är rykten. Men jag vet att jag har ett bra rykte där, eftersom jag gjorde bra ifrån mig i Heerenveen. Tyvärr avskräcker Saint Etiennes prislapp, jag har ju två och ett halvt år kvar på mitt kontrakt.

Enligt vad Sportbladet erfar så är Nilsson ett hett namn för flertalet klubbar, bland andra svenskklubben Groningen och Twente. Båda klubbarna söker efter anfallare, och är intresserade av elfsborgaren.

– Jag är absolut inte främmande för att flytta tillbaka till Holland, även om jag ju flyttade därifrån för att få testa på något nytt.

Samtidigt betonar han att det är Frankrike som gäller först och främst.

– Saint Etienne går kärvt i ligan, och ett tränarbyte närmar sig med stora steg. Får Laurent Roussey kicken så hamnar ju saken i ett helt annat läge. Det är han som behandlat mig illa. Jag har känt stort stöd från både presidenten och fansen.

FAKTA
ARTIKELN HANDLAR OM