Mardrömsschemat

Elfsborgsstjärnan: Det är inget önskescenario

Foto: FOTO: ROLF ANDERSSON, ANDERS BARDELL
Tuff vecka Tre matcher på en vecka. Det är vad som väntar Anders Svensson och de andra allsvenska stjärnorna som spelar i landslaget.
FOTBOLL

I stället för några dagars extra ledighet blir det en träningslandskamp mot Serbien för svenska landslaget fyra dagar efter mötet med Portugal – och tre dagar före allsvenska premiären.

– Det är inte helt optimalt, säger Anders Svensson.

Lars Lagerbäck.

Lördag 28 mars VM-kvalar Sverige borta mot Portugal. Även den påföljande onsdagen, 1 april, är ett Fifadatum för landskamper, men Sverige hade gett upp att hitta bra träningsmotstånd då – fram till förra veckan när Serbiens fotbollsförbund plötsligt hörde av sig.

– Varje matchningstillfälle är givetvis värdefullt för oss, inte minst med tanke på att nästa uppgift i juni blir nya viktiga tävlingsmatcher mot Danmark och Malta hemma, säger Lars Lagerbäck.

Men det är tveksamt om matchslitna Champions Leaguesvenskar som Zlatan Ibrahimovic och Olof Mellberg jublar åt landskampen istället för några dagars extra ledighet.

Frågan är om Zlatan, som är avstängd mot Portugal, spelar mot Serbien?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi måste se över vilka spelare vi har tillgång till, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Behöver matcher

För aktuella allsvenska spelare som Anders Svensson, Daniel Andersson och Rasmus Elm kommer Serbienmatchen bara tre dagar före allsvenska premiären.

– Det är inget önskescenario, men rent fysiskt är det inga problem. Efter att inte ha spelat något på över fyra månader behöver jag matcher, säger Anders Svensson. Men sedan beror det på om jag har varit med och spelat mot Portugal också. Våra tränare hade säkert hellre sett att vi varit hemma och tränat med laget inför premiären.