Madsens revansch

MFF förnedrade Elfsborg

FOTBOLL

Inför matchen mot Elfsborg protesterade Malmö-fansen mot klubbens styrelse och ordförande Bengt Madsen.

90 minuter senare stod en lycklig Madsen upp tillsammans med fansen och gav laget en stående ovation efter osannolika 5-0 hemma mot Elfsborg.

– Det känns riktigt skönt att vi kunde få visa hemmapubliken att vi kan spela riktigt bra fotboll, säger tränaren Roland Nilsson till Canal Plus.

Det var en pressad MFF-ordförande som satte sig på hedersläktaren på Swedbank Stadion på måndagen för Malmös match mot Elfsborg. Lagen vandrade in till banderoller som krävde Bengt Madsens avgång. Men när Jonas Eriksson blåste av matchen var banderollerna slängda och spelarna hyllades med stående ovationer.

– Det känns riktigt skönt att vi kunde få visa hemmapubliken att vi kan spela riktigt bra fotboll och samtidigt göra mål, säger Roland Nilsson.

5-0 skrevs segersiffrorna till för MFF som hade avgjort matchen redan efter sex minuter.

”Mer avslappnade”

Daniel Larsson vände bort Teddy Lucic i den fjärde minuten och satte 1-0 i bortre krysset. Två minuter senare ökade Guillermo Molins på till 2-0 på nick. Ofere gjorde sedan 3-0 strax innan halvtid för MFF som hyllades med stående ovationer redan i paus.

Hyllningarna blev om möjligt ännu kraftigare efter att Edward Ofere och Daniel Larsson gjort varsitt mål till och fastställt slutresultatet 5-0. En skön revansch för pressade Bengt Madsen och övriga i Malmöledningen som visade ordentliga glädjescener på läktaren.

– Vi fick självförtroende från förra matchen och det smittar av sig väldigt snabbt. När chanserna kommer är vi lite mer avslappnade än innan och då sitter dem, säger Nilsson.

Emir Bajrami skadad

För Elfsborg är läget tyngre. Boråsarna är nu sju poäng efter serieledaren AIK med lika många omgångar kvar.

– Vi tappar självförtroendet efter starten och blir hårt straffade för det. Fotbollen kan vara brutal ibland, säger tränaren Magnus Haglund.

Haglund fick dessutom Emir Bajrami skadad. Mittfältaren klev av efter 23 minuter med vad som såg ut att vara en ryggskada.