”Vi lär få behålla honom länge...”

Anders Svensson förbannad över de dåliga planerna

FOTBOLL

Emir Bajrami vill ut i Europa – men lagkamraten och landslagsspelaren Anders Svensson tror att han blir kvar.

På grund av planerna.

– Visst vi kan vara glada över att scouter kommer och kollar på Emir Bajrami när vi spelar på bortaplan. Då lär vi få behålla honom länge, säger han ironiskt.

Emir Bajrami och Anders Svensson.

Under de inledande omgångarna i allsvenskar har det mesta handlat om de katastrofalt dåliga planerna och den uteblivna underhållningen.

Publiken har börjat tappa räkningen över antalet 0-0-matcher och efter Elfsborgs 1-2-förlust mot Helsingborg var Anders Svensson väldigt irriterad.

”Jag skäms”

Trots att Olympia i Helsingborg sägs ha en av allsvenskans bästa planer.

– Jag skäms över svensk fotbolls framtid. Vi kommer bara längre och längre ifrån övriga Europa om vi inte gör något åt detta, säger Anders Svensson till Lokaltidningen.se.

Han menar att lag som har som ambition att spela fotboll lider mest.

– Nu gäller det bara att lyfta fram de längsta gubbarna och byta ut spelare som mig och Bajrami som vill rulla boll längs marken.

Tror Bajrami blir kvar

Svensson går så långt att han tror att svenska spelare som drömmer om ett proffsliv ute i Europa – som Emir Bajrami – inte lär vara speciellt attraktiva på marknaden, på grund av de usla planerna och spelet som blir därefter.

– Visst vi kan vara glada över att scouter kommer och kollar på Emir Bajrami när vi spelar på bortaplan. Då lär vi få behålla honom länge, säger han ironiskt till Lokaltidningen.se.