Elfsborg laddar på hotell

FOTBOLL

BORÅS. Tidig avspark och gulsvarta småttingar får Elfsborg att ändra uppladdning inför västderbyt.

Redan i kväll tar spelarna in på hotell i Göteborg.

– Alla som haft småbarn vet att en natt kan bli hur som helst och det påverkar prestationen, säger tränaren Magnus Haglund.

Denni Avdic.

Det är bara sex mil till Gamla Ullevi. Men Elfsborg väljer att inte ta resan från Borås till Göteborg på morgonen.

Laget checkade under lördagskväll in på hotell i Göteborg.

Småbarn en orsak

Den tidiga avsparkstiden, 12.30, är en orsak. Småbarn en annan.

– Vi har så många småbarnsföräldrar. Spelar man 19.00 kan man reparera en dåligt natts sömn, men när man spelar tidigt kan det vara förödande, säger Magnus Haglund.

Initiativet är ett avsteg från Elfsborgs vanliga uppladdningsrutiner. Hade Elfsborgstränaren fått välja hade det skett oftare.

– Jag hade egentligen velat ha det så här inför varje match, även hemmamatcherna, som man har i Italien och Spanien. Att bo tillsammans sista dygnet inför matchen för att få en lugn avkoppling och inget som stör, säger Haglund.

”Inspirerade av Sydeuropa”

Har ni diskuterat det i klubben?

– Vi har pratat om det lite löst. Vi är rätt inspirerade av Sydeuropa på många olika sätt, men det är inget som är aktuellt. Inte ännu i alla fall.

Även IFK Göteborg tar hänsyn till den annorlunda avsparkstiden.

Det blir tidig väckning hemma hos IFK-spelarna.

– Vi rekommenderar spelarna att försöka äta två gånger före matchen så att energilagren är välfyllda. För att spelarna ska kunna göra det är det bättre om de går upp lite tidigare på morgonen, äter och sedan lägger sig för att sova igen – och sedan hinner äter ytterligare en gång i god tid före matchen, säger tränaren Jonas Olsson.