Twente: Vi är överens

...men fler jagar Bajrami

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Twente uppger att man är överens med Elfsborg om en övergång för Emir Bajrami.

Prislappen sägs vara 35 miljoner kronor och 22-åringen får en årslön på sju miljoner kronor – om Bajrami bestämmer sig för holländska mästarna.

I sista stund har flera storklubbar kastat sig in i jakten på vänsteryttern.

I dag ska Emir Bajrami flyga till Holland för att läkarundersökas och slutförhandla det personliga avtalet med Twente.

De nyblivna holländska mästarnas ordförande Joop Munsterman har haft ett par hektiska dagar.

Först gjorde han klart med tidigare belgiske landslagsmålvakten Michel Preud’homme, som blir ny tränare i Twente efter Steve McClaren (som flyttar till Wolfsburg).

Sedan gjorde Munsterman, enligt egen utsago, klart med Elfsborg angående Bajrami.

”Var bäst i U21-laget”

– Bajrami är en artist. Han var bäst i det svenska U21-landslaget förra sommaren tillsammans med Berg och Toivonen. Bajrami blir viktig för oss och han har en stor framtid, säger Munsterman till flera holländska tidningar.

Övergångssumman uppges ligga kring 30–35 miljoner kronor, men Elfsborg kan få ytterligare miljoner om Twente går bra i Champions League.

Bajrami kommer skriva på ett treårskontrakt som redan första säsongen ger honom en årslön på sju miljoner kronor.

Allt under förutsättning att 22-åringen klarar läkarkontrollen och slutligen sätter sin signatur under Twentes kontrakt.

De senaste dygnen har nämligen fler intresserade föreningar dykt upp i jakten efter Bajrami.

Ajax var intresserade

Några av dem klubbar av större kaliber än Twente.

Enligt Sportbladets källor handlar det om klubbar i större ligor såväl som Twentes bittra rival, storebror Ajax, som vill matcha mästarklubbens bud.

Därför var det locket på

i natt från Elfsborgsledningens sida.

Ordförande Bosse Johansson meddelade kort:

– Tyvärr, inga kommentarer ikväll.

Bajramis agent, Patrik Mörck:

– Det lutar åt ett håll, men det har dykt upp flera olika alternativ de senaste dagarna. Det har varit galet. Det är lite upp till Emir att bestämma vad han själv vill, säger Mörck.

FAKTA

Därför vill Twente ha Bajrami

Enschedeklubben vann Eredivise för första gången nyligen och är direktkvalificerat till Champions Leagues gruppspel till hösten. Det ger stora inkomster.

Man räknar med att förlora någon/några ur trion Douglas, försvarare (Brasilien), jagas av Bayern München, Bryan Ruiz, yttermittfältare/anfallare (Costa Rica), jagas av Sevilla, Valencia och Wolfsburg, och Miroslav Stoch, mitttfältare (Slovakien), som varit på lån från Chelsea.

Hemmaarenan De Grolsch Veste, som nyligen byggts om och i dag tar 24 000 åskådare, kommer få ytterligare ett etage under hösten för att höja kapaciteten till 32 000. En publikfriande lirare som Bajrami kan bidra till att publiksnittet fortsätter att vara en utsåld stadion.