Storsatsar på Europa – rustar för 15 miljoner

Elfsborg vill förstärka för 15 milj: ”En långsiktig plan”

FOTBOLL

Elfsborg är redo att förstärka laget för 15 miljoner kronor.

Jon Jönsson, Jesper Christiansen, Tobias Linderoth och ett förlängt kontrakt med Anders Svensson ska ta Boråsklubben till Europa Leagues gruppspel.

– Vi vill nå en ny nivå, säger Bosse Johansson, Elfsborgs ordförande.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
återförenas? Gamla landslagskollegorna Anders Svensson (till vänster) och Tobias Linderoth kan snart dela mittfält igen, om Elfsborgs klubbledning får som den vill. Siktet är inställt på att nå gruppspelet i Europa League. Kvalet lottas 21 juni.

Sportbladet avslöjade förra veckan Elfsborgs intresse för välmeriterade Jesper Christiansen, 32. Den danske VM-målvakten bekräftade själv uppgiften.Flera väl initierade danska källor uppger att Christiansen är positiv till Elfsborg, men hans utköpsklausul på 10 miljoner kronor gör att FCK och Elfsborg ännu står en bit från varandra.

6,5 milj för Jönsson

Detsamma gäller förhandlingarna om mittbacken Jon Jönsson där Bröndby begärt 6,5 miljoner kronor. Johansson vill inte alls kommentera de nya spelare som nämns, men säger:

– Om vi värvar spelare nu i sommar så är det en del i vår långsiktiga plan. I den ingår att vi vill ta medalj varje år i allsvenskan och delta i Europaspelet. Ambitionen är att nå Champions Leagues gruppspel, men nu närmast att ta oss till gruppspelet i Europa League.

Hoppas på Linderoth

Förutom de två externa värvningarna hoppas Elfsborgsledningen på ytterligare två positiva besked de närmaste dagarna.

Tobias Linderoth har meddelat att Elfsborg är hans val om han ska fortsätta spela fotboll. Han har informerats om att Elfsborg återupptar träningen på måndag klockan 14.00.

Dessutom ligger ett nytt, förlängt avtal med Anders Svensson färdigförhandlat och väntar på hans underskrift.

– Jag har inte bestämt mig än. Men att Elfsborg satsar och verkligen tror på Europa League påverkar givetvis positivt. Det är ju en resa man vill vara med på, säger Anders Svensson.