”Realistiskt att ta oss vidare”

Knepiga kvalmatcher till Europa League i kväll för Gefle och Kalmar

Foto: bildbyrån
Gefle och Kalmar, här i kamp om bollen i Allsvenskan, spelar mot georgiskt respektive moldaviskt mostånd i andra kvalomgången till Europa League i kväll.
FOTBOLL

Tidigare i veckan ställdes de mot varandra i Svenska Cupen.

I dag står de inför nya utmaningar
i kvalet till Europa Leauge.

– Vi tycker att det är realistiskt att vi ska ta oss vidare till nästa omgång, säger Gefles tränare Urban Hammar.

Både Gefle och Kalmar FF ställdes i förra omgången av kvalet till Europa Leauge mot motstånd från Färöarna. Båda svensklagen tog sig vidare och nu väntar tuffare motstånd.

– Det är lätt att man underskattar ett lag från Moldavien. Jag såg dem förra veckan och det är ett bra lag om vi ger dem tid, säger Kalmars assisterande tränare Giles Stille om motståndet FC Dacia Chisinau.

Gefle spelar i Solna

Även Urban Hammar har koll på sina motståndare från Dinamo Tbilisi, Georgien och han förväntar sig en tuff match på Råsunda.

– Det är ett listigt och bollskickligt lag med många unga spelare, säger Hammar som inte har funderat så mycket på att Gefle inte får spela på hemmaplan.

– Det är självklart tråkigt för vår hemmapublik, men det är inget vi pratar om.

Sedan lagen gick vidare från första omgången har de hunnit möta varandra i Svenska Cupen – något som båda ser som en fördel.

– Det är viktigt att ha en tävlingsmatch i benen, säger Hammar och får stöd från Stille som även menar att det var viktigt mentalt för Kalmar.

– Det var en viktig seger för självförtroendet, säger Stille.