Jagas i England – efter drömmål

Denni Avdic kan hamna
i Premier League

FOTBOLL

Den allsvenska skytteligaledaren Denni Avdic, 21, kan vara på väg till Premier League och nykomlingen West Bromwich.

I går gjorde Elfsborg-anfallaren ett drömmål framför ögonen på klubbens representanter som var på plats när Sveriges U21 spelade 1–1 mot Skottland.

Foto: bildbyrån
Denni Avdic.

För ett par dagar sedan gick Borås Tidning ut med uppgifterna om att Elfsborg ska ha nobbat ett Avdic-bud på 25 miljoner kronor.

Den relativt saftiga prislappen verkar inte ha skrämt bort proffsklubbarna som fortfarande flockas runt skyttekungen som gjort 15 mål i allsvenskan i år.

Knorrade in en frispark från 30 meter

I går fanns flera klubbar på plats när Sveriges U21-herrar mötte Skottland i en träningslandskamp och Avdic tog tillfället i akt att bättre på sitt marknadsvärde ytterligare.

Med en riktigt läcker frispark, inknorrad från 30 meter, gav han Sverige ledningen med 1–0.

I dag skriver SkySports att fyra Premier League-klubbar håller ögonen på Avdic – det handlar Blackburn, Sunderland, Wolverhampton och West Bromwich där den sista klubben, West Bromwich, ska ha bestämt sig för att försöka värva svensken.

”Många klubbar på plats”

Avdic agent Jonas Svensson vill inte kommentera uppgifterna kring West Bromwich men säger att han känner till intresset från engelska klubbar.

– Det finns intresserade klubbar och det har gjort det en tid, det var många engelska klubbar på plats på matchen i Skottland i går och Denni stänkte in en frispark. Det är bra att han varierar sättet han gör mål på, säger Svensson som inte känner till om någon klubb kommit med något konkret bud de senaste dagarna.

Lämnar han Elfsborg innan transferfönstret stänger 31 augusti?

– Det kommer när det kommer, det är känslan. Kommer det någonting som känns helrätt då kan det bli aktuellt. Men Denni har ingen panik.

I nästa vecka möter Elfsborg Napoli i det första av två möten i kvalet till Europa League.