Avdic: ”Vi har en jäkligt bra chans”

Positiv inför returen – trots missad jättechans

Foto: bildbyrån
Elfsborgs Denni Avdic fick ett jätteläge att ta ledningen i början av matchen – men skottet smet strax utanför stolpen. Nu väntar returen på Borås Arena 26 augusti.
FOTBOLL

NEAPEL. Det var chansen som kunde gett Elfsborg drömläge – och gjort Denni Avdic, 21, ännu hetare bland utländska proffsklubbar.

– Jag grämer mig inte över en sådan miss. Vi har en jäkligt bra chans, säger Avdic.

Elfsborg blev rejält utrull­ade i den första halvleken mot Napoli. Fjolårets Serie A-sexa radade upp anfall och matade skott mot Elfsborgsmålvakten Jesper Christiansen.

Men i 19:e minuten fick allsvenske skyttekungen Denni Avdic ett jätteläge.

– Vi bet oss fast i ett längre anfall. Florén spelade in den snett inåt bakåt och jag fick fritt läge.

– Jag borde dragit bollen högt upp med vänstern direkt, men valde högern istället och då är det svårare att vinkla in den, säger Denni Avdic.

Skottet från nära håll gick tätt utanför stolpen.

Grämer missen dig?

– Jag tycker jag gör en bra match i det stora hela. Grämer man sig för varje miss blir det bara negativa tankar.

När Napolianstormningen hade bedarrat slog hemmalaget till på tilläggstid i första halvlek.

På en djupledsboll löpte sig Ezequiel Lavezzi helt fri bakom Teddy Lucic och Jon Jönsson, rundade Christiansen och rullade in matchens enda mål.

– Vår backlinje försökte ställa Napolispelarna offside. Våra försvarare var nog lite trötta, för det var ett felbeslut, säger Anders Svensson.

Och det var dubbla kallduschar för Elfsborg i slutet av andra halvlek. Strax innan Napolis mål fick Stefan Ishizaki lämna planen rejält bandagerad om vänster lår.

– Tråkigt eftersom Ishi varit väldigt bra. Han blir nog borta ett tag, säger Haglund.

Christiansen storspelade

I andra halvlek lyckades Elfsborg stoppa Napolis massiva anfallsspel. Gästerna höll i bollen bättre och mellan stolparna fortsatte Christiansen att storspela.

– Jag fick en bra känsla direkt när matchen började. Jag hade mycket att göra och det gick bra, säger den danske målvakten.

Vad tror du om era chanser?

– Vi har en bra chans. Italienarna tycker inte om att spela på konstgräset. Vi kan avgöra på hemmaplan, säger Christiansen.

Denni Avdic:

– Jag tror vi har en jäkligt bra chans. Mot Lazio var vi väldigt bra hemma (seger 1–0 för Elfsborg). Spelar vi på ett liknande sätt kommer vi skapa chanser. Det är ett bra utgångsläge.

ARTIKELN HANDLAR OM