Elfsborgs mardröm

Stjärnmålvakten skadad igen – saknar flera nyckelspelare

FOTBOLL

GÖTEBORG. Stefan Ishizaki saknas och nu riskerar även stjärnmålvakten Jesper Christiansen att missa returen mot Napoli.

Samtidigt trycker italienarna på för att få komma in tidigare på Borås Arena.

– Men varför skulle vi bjuda på det? säger klubbdirektören Stefan Andreasson.

Foto: KAMERAPRESS.SE
Otursförföljd Elfsborgs målvakt Jesper Christiansen gjorde sin tredje match för klubben, och fick kliva av skadad igen.

Nyförvärvet Jesper Christiansen var lysande mellan stolparna i Neapel i förra veckan och såg till att Elfsborg bara förlorade med 1–0.

Men mot BK Häcken i går blev den otursförföljde dansken skadad igen. Han trampade snett i en luftduell och vred sig av smärta.

– Jag kände hur det gjorde ont direkt. Jag hoppades kunna fortsätta spela, men det gick inte, säger Jesper Christiansen som fick foten hårt bandagerad efteråt.

”Jag förstår ingenting”

I sin debut för Elfsborg i somras bröt han tummen och missade fyra veckor. I går gjorde han sin tredje match för klubben.

– Jag förstår ingenting. Jag har inte haft sådana här skadeproblem tidigare.

Kan du spela mot Napoli på torsdag?

– Jag vet inte. Vi får se i morgon (läs; i dag), säger Christiansen som kommer att magnetröntgas under förmiddagen.

Sedan tidigare är det klart att skadade Stefan Ishizaki missar returmötet.

Bjuder inte på något

Den italienska storklubben har problem att hitta någon bra konstgräsplan att träna på i Neapel. Därför har man vädjat till Elfsborg om att få mer tillgång till Borås Arena än det enda träningspasset man har rätt till enligt Uefas regler.

– Men varför skulle vi bjuda på det? Det är inte aktuellt. Vi fick bara träna på deras arena en gång och det är viktigt att alla har samma förutsättningar, säger klubbdirektören Stefan Andreasson.

Ni kan sakna flera nyckelspelare. Hur bedömer du era chanser?

– Vi är rustade för sådant här och har fördel av konstgräset på hemmaplan. Möjligheten finns absolut. Det blir en häftig match och vi har chans att skriva historia, säger Andreasson.

Fotnot: En första rapport från läkarundersökningen av Christiansen gav positiva besked, skriver TT i dag, måndag. Skadan som han fick i söndagens allsvenska match mot Häcken var ingen fraktur i fotleden. Det är däremot osäkert när han kan vara tillbaka i spel igen.