”Han är redan en nyckelspelare”

Elfsborg vill skriva nytt kontrakt med Nordmark

FOTBOLL

BORÅS. Hans kontrakt går ut efter nästa säsong, men Elfsborg har redan inlett förhandlingar om en förlängning.

I går knorrade Daniel Nordmark, 22, in 2–0 i krysset på stopptid.

– Han kan göra samma resa som Holmén och Bajrami och är redan en nyckelspelare, säger klubbdirektören Stefan Andreasson.

Mittfältaren har tagit stora kliv i år och startat elva matcher i allsvenskan och gjort åtta inhopp. Han har också etablerat sig i U21-landslaget. Mot Mjällby i går byttes Daniel Nordmark in med tio minuter kvar.

Går ut nästa säsong

– Det började inte så bra, jag slog en monsterfelpassning direkt. Men sedan spelade jag upp mig och fick avsluta med ett ganska snyggt mål. Det var viktigt för självförtroendet, säger han.

Nordmark fick god tid på sig och kunde ganska ­oattackerad skruva in 2–0 i en båge över målvakten Mattias Asper. På läktaren satt klubbdirektören Stefan Andreasson och myste.

– Det var ett hyfsat mål, det var det. Han är redan en nyckelspelare för oss, säger Andreasson.

Nordmarks kontrakt löper ut efter nästa säsong, men Elfsborg vill skriva ett nytt flerårsavtal. En diskussion om förlängning är igång.

”Härligt med 3 poäng”

– Han har utvecklats väldigt bra hos oss och vi vill förstås gärna ha kvar honom i många år. Vi vet var vi har varandra. Jag är övertygad om att Daniel kan göra samma resa som Samuel Holmén och Emir Bajrami och bli proffs i Europa. Han känns bra på alla sätt, säger Andreasson.

Elfsborg slog Mjällby med 2–0 och har häng på tredjeplatsen.

– Härligt med tre poäng och det vore underbart om Örebro kunde börja tappa också, säger Daniel Nordmark.

ARTIKELN HANDLAR OM