Jönssons inre ledband trasigt

Foto: SCANPIX
Jon Jönsson tvingades bryta premiären.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Jon Jönsson och Elfsborg befarade det värsta.

Men korsbandet är helt – däremot är det inre ledbandet trasigt.

– Läkaren säger att jag blir borta i sex veckor. Det känns ändå som en seger, säger Jönsson till Sportbladet.

Redan efter knappt tio minuter i hemmapremiären mot BK Häcken (2-1) small det. Jon Jönsson gick upp i en luftduell, men hamnade snett i landningen. Mittbacken blev liggande och vred sig i smärtor.

– Det gjorde jävligt ont. Jag kände direkt att jag inte kunde ställa mig upp, det gjorde alldeles för ont, sa han efter matchen i går.

Positivt besked

Jönsson och Elfsborg befarade att korsbandet kunde vara av – i så fall hade troligen hela säsongen varit spolierad. Men dagens magnetröntgen i Göteborg gav ett positivt besked.

– Det inre ledbandet var lite trasigt. Allt annat hade klarat sig och det var väldigt skönt. Och jag slipper operation, det läker ändå med hjälp av rehab, säger Jönsson till Sportbladet när han är på väg hem efter eftermiddagens undersökningen.

– Jag var väldigt orolig i går kväll, det ska jag inte stick under stol med. Jag hade hoppats att det bara var menisken, men jag betecknar ändå detta som en seger. Nu är inte hela säsongen förstörd.

”Slipper operation”

Enligt läkaren Leif Swärd beräknas Jon Jönsson vara i matchdugligt skick om ungefär sex veckor. Det innebär att Elfsborg får klara sig utan 27-åringen i sex omgångar.

– Om läkningen går över förväntan så kanske han kan vara aktuell tidigare, men nu ska vi bara fokusera på rehabiliteringen. Det här var ett jättebra besked och det är också bra att han slipper operation, säger Elfsborgs sjukgymnast Jan Andblad. 

Martin Andersson går troligen in och ersätter Jönsson bredvid Andreas Augustsson i mittförsvaret.

ARTIKELN HANDLAR OM