”Vi måste inte spela briljant”

Elfsborg nära ge bort segern – Nilsson kritisk till taktiken

FOTBOLL

BORÅS. Spelarna i Elfsborg vill att man byter taktik för att säkra allsvenska segrar.

Guldfavoriten var nära att tappa en 2–0-ledning mot Halmstad.

– Vi behöver inte spela så där briljant, säger Lasse Nilsson.

Räddare Elfsborg hade släppt upp Halmstad till 2–2 i andra halvlek då Lasse Nilsson klev fram till straffpunkten och slog in avgörande 3–2.

Nyförvärvet från Holland blev matchvinnare efter att han fällts och själv tagit hand om straffen som innebar 3–2 i 88:e minuten.

– Jag var nervös för jag visste att det var väldigt lite tid kvar. Men han (Halmstadmålvakten Karl-Johan Johnsson) stod kvar för länge och då var det bara att placera bollen i ett hörn, säger Nilsson.

Ett stort ”men”

Tack vare segern är Elfsborg bara fyra poäng efter ledarlaget Helsingborg.

– Det är poängen som räknas. Enormt skönt att vi har häng, säger Lasse Nilsson och lämnar ett stort ”men” hängande i luften:

– Vi kan inte spela som vi gör i andra halvlek. Det håller inte.

Halmstad, som var totalt utspelat av Elfsborg första 45 minuterna, gick från 0–2 ikapp till 2–2 med högklassiga chanser att ta ledningen.

Vad är det som händer?

– Med 2-0-ledning är det som vi tagit ut det i förskott. Situationen när de får sitt 1–2 tycker jag är enormt onödig.

– Vi tappar boll med mycket folk på väg framåt. Niklas (Hult) tar ett dåligt beslut. Sedan står backlinjen och sover när det kommer ett uppspel.

– Vi behöver inte spela så där briljant. När vi kommer ut till andra halvlek då ska vi kontrollera den här matchen, säger Nilsson.

”Blir ett jävla jobb”

Det är en uppfattning som delas av fler av Elfsborgsspelarna.

– I andra halvlek tappar vi vårt passningsspel helt. Då måste vi kunna spela mer fysiskt. Det håller inte att bjuda in motståndarna genom att göra enkla misstag, säger mittbacken Andreas Augustsson.

Lasse Nilsson:

– När det inte stämmer så får man lägga ner ett jävla jobb i stället, inte bli stillastående. Ta en frispark, ett gult kort för att väcka liv i de andra runt sig. Det tycker jag inte vi gör i andra halvlek.

ARTIKELN HANDLAR OM