Jagas av Ajax efter succén

Succé i allsvenskan – då får han ögon på sig: ”Jätteroligt”

FOTBOLL

BORÅS. Han har kommit från ingenstans och gjort jättesuccé i år.

Nu jagas Niklas Hult av Ajax.

– Det är en sjukt bra klubb. Det hade varit helt fantastiskt att få gå till en sån storklubb, säger 21-åringen.

Niklas Hult.

Tre allsvenska matcher från start i fjol. Men det är i år som Niklas Hults stora genombrott har kommit. Och därmed också de utländska klubbarnas intresse.

– Det blir ju så, jag kom från ingenstans och är nu plötsligt i hetluften. Då får många klubbar upp ögonen för en, säger han.

Imponerat hela våren

Vänstermittfältaren har imponerat hela våren och sommaren, både i klubblaget och det svenska U21-landslaget. Mot Örebro gjorde han återigen en strålande match – inför ögonen på Ajax-scouten John Steen Olsen.

– Oj, det är ju en helt okej klubb, minst sagt. Jag hoppas att intresset fortsätter, det är kul att få en bekräftelse på att jag gör bra ifrån mig, säger Hult.

Är du redan redo att ta steget ut i Europa?

– Det är jättesvårt att säga, jag har spelat en halv säsong i allsvenskan. Men samtidigt har jag ju alltid haft en pojkdröm om att få spela utomlands. Det är jätteroligt med intresserade klubbar, det måste jag säga.

Vad behöver du förbättra?

– Jämnheten, jag måste mogna i mitt spel. Och så måste jag utveckla min högerfot. Jag var ju helt enkelfotad när jag kom till Elfsborg, men nu är jag något bättre med högern i alla fall.

21-åringen har kontrakt med Elfsborg till 2014.

– Dags att omförhandla nu, haha.

Hult låg bakom många av Elfsborgs målchanser mot Örebro. Och efter ytterligare en 3–0-seger mot Örebro skuggar boråsarna nu Helsingborg i tabelltoppen.

”HIF så jäkla jämna”

– HIF är så jäkla jämna bara. De vinner varenda match med 2–1. Ja, och så någon med 7–3 då också. Men vi har kommit igång riktigt ordentligt nu och spelar bättre på bortaplan. Alla lag hamnar i en svacka under säsongen, men jag tror att vi redan har haft våran. Förhoppningsvis är det Helsingborgs tur snart.

FAKTA

ÄR DU REDO FÖR EUROPA HULT? HÄR ÄR ANDRA SOM KANSKE GICK FÖR TIDIGT...

Andrés Vasquez

Blev världskändis över en natt efter sitt rabonamål mot Örebro. Men Blåvitts jättetalang kom på kant med klubben och försvann till FC Zurich, där han till slut höll till i juniorlaget. Nu tillbaka i Häcken.

Emra Tahirovic

Imponerade i Halmstad, men ingen förstod varför Lille plötsligt betalade 20 miljoner kronor för en okänd svensk. Det är det fortfarande ingen som gör. Misslyckades i Örebro i höstas. I vintras utlånad till Castellón i den spanska andradivisionen.

Ken Fagerberg

Slog igenom med dunder och brak i Örgryte och spåddes en lysande framtid. Räddade klubbens ekonomi, för ett tag, genom att gå till Midtjylland, men både där och i återkomsten till Örgryte misslyckades han. Gick i veckan till danska division 1-klubben Fredericia.

Erton Fejzullahu

Mjällbys supertalang gjorde 13 mål på 14 matcher när klubben gick upp i allsvenskan 2009. Efter en hyfsad första säsong i holländska NEC har det mesta sen gått snett, och han är nu utlånad till danska Randers, där han får minimalt med speltid.

Karl Svensson

Mittbacken ledde IFK Göteborg och togs ut i den svenska VM-truppen 2006. Såldes till Glasgow Rangers och sen vidare till Caen. Och vidare till helvetet. Tog tre säsonger i IFK Göteborg innan han nådde något som kan kallas god form igen.

Patrik Ingelsten

Vann skytteligan och SM-guld med Kalmar och försvann sen till Heerenveen, där ingenting fungerade och skadorna­ avlöste varandra. Gick till Viking, där han pajade knät. Har inte spelat sen augusti i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM