Talangen klar – för Elfsborg

Succéspelaren Claesson förstärker Borås-laget: ”Många klubbar har jagat”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Claesson har gjort åtta mål i Superettan denna säsong och även slagit sig in i U21-landslaget.
FOTBOLL

Mitt i besvikelsen över förlusten mot Ålesund förstärker Elfsborg truppen.

Sportbladet kunde i fredagens tidning avslöja att Värnamos jagade talang Viktor Claesson hade skrivit på ett långtidskontrakt med Borås-laget.

19-åringen presenterades vid lunchtid på fredagen och ansluter till guldaspiranten efter säsongen.

Sportbladet 30/5.

Viktor Claesson har gjort succé i Superettan för sitt Värnamo. På 16 matcher har den offensive mittfältaren gjort åtta mål och under våren även slagit sig in i det svenska U21-landslaget. Nu lämnar han Superettan.

Elfsborg har kallade till presskonferens vid lunchtid på fredagen och då, som Sportbladet redan hade avslöjat, presenterades Claesson som deras nye spelare.

Borås-klubben betalar drygt en miljon kronor för 19-åringen som skrivit på ett långtidskontrakt.

Tvingas vänta

Elfsborg tvingas dock vänta till nästa säsong på mittfältaren då Värnamo vägrade släppa sin nyckelspelare mitt i säsongen.

– Vi ligger i Superettan nu och kan inte sälja honom under säsongen. Det finns ingen möjlighet. Vi måste se om vårt eget hus, säger Värnamos ordförande Kaj Larsson.

Stort intresse

Även Helsingborg, IFK Göteborg, AIK och Kalmar har jagat Claesson som redan sagt nej till minst fem utländska klubbar.

– Det är jättemånga klubbar som hört av sig och ställt frågan, säger Kaj Larsson, som inte vill bekräfta att avtalet med Elfsborg är klart.

Borås-klubben, som just nu ligger tvåa i allsvenskan, skriver kort i ett pressmeddelande att ”IF Elfsborg kallar till presskonferens fredag klockan 12.00 på Borås Arena med anledning av presentation av en ny spelare”.

ARTIKELN HANDLAR OM