Svensson kan tänka sig spela på egna matcher

”Okej så länge det inte påverkar det sportsliga”

Efter ex-lagkamraten Claus Lundekvams avslöjande medger Anders Svensson att han skulle kunna tänka sig spela på egna matcher. ”Men jag skulle aldrig spela på något som kan skada sporten”, säger han.
FOTBOLL

Att spela på sina egna matcher har varit ett hett samtalsämne senaste tiden.

Anders Svenssons gamle lagkamrat Claus Lundekvam har precis erkänt att han gjort det. Svensson kan tänka sig att göra det samma.

– Spelbolagen tjänar ju pengar ändå, säger han.

Det skakade Italiens EM-slutspel, det rullades upp en stor skandal om det i norska andraligan och nu har Claus Lundekvam berättat om hur han och hans lagkamrater i Southampton brukade göra det.

Spela på sina egna matcher.

Lundekvam var lagkamrat med Anders Svensson i Southampton 2001-2005. Enligt Svensson satsade han själv aldrig pengar på sina egna matcher.

– Det är mycket spel i England, jag var chockad över vad man kunde spela på. Men jag har aldrig varit intresserad, inblandad eller tillfrågad så jag vet inte hur utbrett det var, säger han till Radiosporten.

”Enkla pengar att göra”

Att spela på sina egna matcher är olagligt.

Men även om 35-åringen aldrig gjorde det så skulle han kunna tänka sig det.

– Spelbolagen tjänar enorma pengar, så jag hade inte varit främmande från att göra det heller, så länge det inte påverkade det sportsliga.

– Det är ganska enkla pengar att göra och naturligtvis olagligt, men det var ju tydligen ganska enkelt att luras på det sättet.

”Spelbolagen tjänar pengar ändå”

Enligt Lundekvam var det mest sådant som matchens första inkast och andra relativt harmlösa saker som spelarna satsade på och var överens om med andra laget.

Något som Elfsborgs kapten inte tycker gör så mycket skada.

– Det här med att lura spelbolagen bara i stort sett. Det drabbar ju ingen annan än spelbolagen om man säger så. Och de tjänar ju pengar ändå, kan man tycka.

– Jag skulle aldrig spela på något som skadar sporten.