”Malmö kommer att darra”

Nytt tapp – men Elfsborg självsäkert inför seriefinalen

Foto: BILDBYRÅN
Elfsborg låg på för ett segermål i slutminuterna – men trots flera bra chanser fick de inte hål på Djurgården.
FOTBOLL

Två tappade poäng och ökat tryck från ­Malmö.

Men Elfsborgsspelarna är självsäkra inför serie­finalen nästa helg.

– Jag är helt säker på att MFF darrar inför den matchen, säger Lasse Nilsson.

Ett oavgjort resultat mot tiondeplacerade Djurgården skulle ha kunnat ösa ytterligare en skopa osäkerhet över ett guldtörstande Elfsborg.

Särskilt med tanke på att tvåan Malmö fortsätter att vinna (2–0 borta på Gefle i lördags) och att försprånget om åtta poäng ner till ­skåningarna före EM-uppehållet nu krympt till bara en.

”En poäng viktigast”

Men 0–0 på Stockholms stadion var långtifrån en besvikelse för Borås­laget.

– Att möta Djurgården på Stadion är en av de tuffare bortamatcherna i serien. Jag kände hela tiden att huvudsaken var att vi fick med oss en poäng för att behålla serieledningen, säger Lasse Nilsson, 30.

Tätt matchande

Att Elfsborgs täta matchande till följd av kvalspelet till Europa League skulle vara en nackdel i kampen mot ett ”Europaledigt” Malmö ger inte anfallaren mycket för.

– Visst, det känns att kroppen har tagit stryk de senaste veckorna. Men när man kommer in i matchandet är det ingen fara. Och att spela på Stockholms stadion är bara inspirerande, jag gör hellre det än att spela på Strandvallen inför 1 500 personer, säger Nilsson.

Nästa söndag (12 augusti) väntar seriefinal hemma på Borås arena mot Malmö.

”Bryr mig inte”

Till dess kan MFF sätta ytterligare press och gå upp i ensam serieledning vid ­seger mot Häcken på söndag.

– Men jag bryr mig inte om Malmö, jag bryr mig bara om Elfsborg. Allt jag vet är att det kommer bli en väldigt rolig match att spela, säger Anders Svensson, 35.

Och Lasse Nilsson är ­säker på sin sak:

– Jag är helt säker på att det är de (MFF) som darrar inför matchen. Vi har inte släppt in ett mål på nio timmar hemma och på samma sätt som vi tycker det är jobbigt att spela borta mot Malmö tycker Malmö att det är jobbigt att åka till Borås.