Ishizaki: Fruktansvärt

Ishizaki bedrövad när Elfsborg tappade guldgreppet: För dåligt

FOTBOLL

NORRKÖPING. Besvikelsen i Elfsborgslägret var total efter att Häcken och Malmö gått förbi i tabellen.

Nu står boråsarnas hopp till Stefan Ishizakis gamla klubb AIK som ska möta båda lagen.

– Tyvärr är det det vi får hoppas på. Vi har tappat möjligheten att kunna avgöra det här själva, säger ”Ishi”.

Foto: Scanpix
tung kväll Stefan Ishizaki nickade in 1–0 i tionde minuten – till Norrköping. Lite senare brände han ett gyllene läge att reducera när han kom fri med målvakten.

För att överleva den svåra bortamatchen mot IFK Norrköping valde Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson att överge 4-4-2 och spela 4-5-1 i stället. Något han fick kritik för av lagkaptenen Anders Svensson i halvtidsintervjun i tv. ”Peking” ledde då med 2–0, Lennartsson bytte in David Elm och gick tillbaka till 4-4-2 utan större framgång.

Bland Norrköpingsspelarna var man förvånade över det lama motståndet, framför allt i inledningen av matchen.

”Elfsborg gnällde”

– Jag trodde de skulle komma med lite jävlar anamma, men de gnällde och var förbannade, säger Gunnar Heidar Thorvaldsson.

– De ville ha frisparkar på allt och grät nästan bara. Jag är inte nöjd med dem. Jag tycker att det är fel inställning. Varför går de bara inte in och kör och göra jobbet? De kändes som de gick på 70 procent, säger Thorvaldsson.

Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren håller delvis med:

– Det tog 20 minuter innan vi gick in i skiten på det sättet vi måste göra, säger Wettergren som är mer oförstående till att Elfsborg skulle gnällt extra mycket.

– De gnällde väl lika mycket i så fall? Jag tycker att det var gnälligt överlag, alla ville ha frispark i duellerna, men det var ingen ingen stor grej, säger ­Peter Wettergren.

Att Elfsborgsspelarna var djupt bedrövade efter förlusten rådde emellertid ingen som helst tvekan om.

– Så dåligt som vi började första halvlek…det är för dåligt, suckar Stefan Ishizaki som bland annat råkade nicka in en boll i eget mål efter tio minuter.

– Tyvärr är min prestation för dålig och det kanske är några till som bör se över sina prestationer, säger han.

Hoppas på AIK

Elfsborg har toppat allsvenskan nästan ­hela säsongen, med tre omgångar kvar är Häcken förbi med fler poäng och bättre målskillnad. Malmö har lika många poäng, samma antal plusmål men fler gjorda.

– Det är fruktansvärt att ha tappat en ledning i allsvenskan. Att jaga är inte roligt. Vi vet att vi fortfarande har en jättebra chans, det är nio poäng kvar att spela om. Vi kan gå rent och får hoppas att någon annan hjälper oss på vägen. Häcken ser ju ut att inte kunna göra mindre än två mål per match. Men om vi kan förlora borta mot Norrköping, då kan de också torska någon match, säger Stefan Ishizaki.

AIK ligger fyra i guldstriden och har kvar att möta just Häcken och Malmö.

Ni får hoppas på AIK?

– Tyvärr är det det vi får hoppas på. Vi har tappat möjligheten att kunna avgöra det här själva, säger Stefan Ishizaki.

FAKTA

Matchens tre bästa

Bobbie Friberg da Cruz, Norrköping.
Anders Svensson, Elfsbog.
James Frempong, Norrköping
(Johannes Hägglund, Nya Parken)

IFK Norrköping–Elfsborg 2–1 (2–0)

1–0 självmål (10), 2–0 James Frempong (18), 2–1 Jon Jönsson (79).

Varningar, IFK Norrköping: Lars Krogh Gerson, Andreas Johansson. Elfsborg: Jon Jönsson.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 8 204.

IFK Norrköping (4–4–2): David Nilsson – Bobbie Friberg da Cruz, Morten Skjönsberg, David Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg–Dalence, Lars Krogh Gerson, Andreas Johansson, Nikola Tkalcic (James Frempong 4, Christopher Telo 65) – Gunnar Heidar Thorvaldsson, Christoffer Nyman (Isaac Kiese Thelin 75).

Elfsborg (4–4–2): Kevin Stuhr Ellegaard – Johan Larsson (Andreas Augustsson 86), Jon Jönsson, Daniel Mobaeck (Simon Hedlund 75), Andreas Klarström – Marcus Rohdén (David Elm 46), Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Niklas Hult – Lasse Nilsson, Stefan Ishizaki.

ARTIKELN HANDLAR OM