Elfsborg med i fotbollens ”Idol”

”Nytänkande och kaxigt”

Foto: ALL OVER PRESS
TV4 tar hjälp av mästarna.
FOTBOLL

TV4 tar hjälp av svenska mästarna Elfsborg för att skapa fotbollens svar på ”Idol”. Tillsammans ska de bege sig ut på jakt för att hitta Sveriges bortglömda fotbollstalanger.

– Det här är nytänkande och kaxigt, säger TV4 Sports programchef Elin Ahnberg.

20 potentiella fotbollsproffs kommer att handplockas till det nya programmet ”Proffsdrömmen”. Patrick Ekwall ska, tillsammans med Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson och två ännu hemliga jurymedlemmar, ut i landet för att hitta nästa super­talang.

– Äntligen kan TV4 Sport lansera en produktion i en liten annan genre än det vi är vana vid. Vi breddar oss. Det här är nytänkande och kaxigt, säger programchefen Elin Ahnberg till Sportbladet.

Priset: proffskontrakt

Spelarna som väljs ut kommer att bli skickade till ett träningsläger. Två gallringar ska då kapa 20 spelare till åtta. Sedan kommer de att bli ratade, en efter en, ändå tills en ensam vinnare står korad. Priset: Ett proffskontrakt med mästarklubben Elfsborg. Under ett års tid kommer vinnaren att träna, spela och leva med kollegor som Niklas Hult, Viktor Claesson och Stefan Ishizaki.

Varför valde ni Elfsborg?

– De är svenska mästare och har ett europaspel som hägrar. Men också för att det är en klubb som är känd för att ta fram och värna om talanger och det känns överlag som en pigg förening, säger Ahnberg.

”Proffsdrömmen” kommer att sändas två gånger i veckan på TV4 Sport med start den 20 maj klockan 21.00.