Skadekrisen i Elfsborg växer

Ishizaki senast i raden av osäkra kort

Foto: BILDBYRÅN
Elfsborg vann första cupmatchen mot Ljungskile med 5–1.
FOTBOLL

BORÅS. Sex spelare saknas och Stefan Ishizaki är osäker till spel i Elfsborg match mot Sirius i Svenska cupen.

Kanske än mer oroande är att både Mohamed Bangura och Niklas Hult kan missa den allsvenska premiären mot AIK.

– Det är gränsfall, säger tränaren Jörgen Lennartsson till Sportbladet.

Mohamed Bangura skadade låret i träningsmatchen mot Åtvidaberg i slutet av februari. På fredagen joggade anfallaren på sidan av planen när Elfsborg tränade på Borås Arena och 23-åringen kan nu missa drömmatchen mot hans gamla klubb AIK i den allsvenska premiären den 1 april.

– Jag önskar att jag hade ett svar på när han är tillbaka men det har jag inte. Vi får se hur det går, det är gränsfall på seriepremiären, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Långt efter

Detsamma gäller mittfältaren Niklas Hult. 23-åringen är helt frisk och genomförde uppvärmningen med truppen på fredagen men ligger för långt efter fysiskt för att kunna gå in i matchspel.

– Jag gjorde ett maxtest förra veckan som visade att jag hade 30 procents skillnad i styrka på vänster och höger baksida (lår). Det är stor risk att du, om du är för svag i baksidan, får någon annan skit. En knäskada eller så. Det får skilja typ tio procent för att det ska vara okej att gå in i match och det kan ta allt från två veckor till sex veckor. Men det är ändå tre veckor kvar till premiären så det finns hopp, säger Hult.

Problemen är dock mer akuta än så för tränaren Jörgen Lennartsson. På lördag väntar andra matchen i Svenska cupen mot Sirius och Elfsborg är skadeskjutet.

– Hult är borta, David Elm är fortfarande inte redo för match. Sedan är det Bangura, Jon Jönsson och Stefan Larsson... Har jag glömt någon? Jo, Viktor Claesson är sjuk också, säger Lennartsson.

Vann mot Ljungskile

Stefan Ishizaki genomförde hela fredagens träning men är även han osäker.

– Där tar vi ett beslut under eftermiddagen.

Elfsborg vann sin första match i cupen mot Ljungskile med 5-1.