”Celtics vd mejlade oss i går kväll...”

Nya påtryckningar mot anfallsstjärnan

Bosse Johansson, Elfsborg.
FOTBOLL

Celtic fortsätter att sätta press på Elfsborg.

I går kväll skickade den skotska klubbens vd, Peter Lawwell, ett mejl till Bosse Johansson med en ny vädjan om att Elfsborg bör ställa över Mohamed Bangura.

– Jag svarade att det är glasklart för oss att Mohamed ska spela, säger Johansson.

Foto: Bildbyrån
Elfsborgs anfallsstjärnor Mohamed Bangura och Lasse Nilsson.

Presskonferensen inför morgondagens Champions League-kvalmatch mellan Celtic och Elfsborg handlade i stort sett enbart om anfallaren Mohamed Bangura.

Den infekterade frågan fortsätter att röra upp känslor i båda lägren. Och trots att spelaren själv gett klartecken för spel, fortsätter Celtic att pressa Elfsborg.

”Gjort en satsning”

Fotbolldirekt skriver att Celtic hörde av sig till Boråsklubben i går kväll med nya påtryckningar. Ordförande Bosse Johansson berättar för Sportbladet om mejlet han fick från Celtics vd, Peter Lawwell.

– De ville bara höra sig för, återigen, om hur vi ser på läget. Men han skrev också att de helst vill att han inte ska spela.

Vad svarade du?

– Att för oss är det glasklart: Mohamed spelar. Att vi har gjort en ekonomisk satsning i Bangura för att ta oss till Champions League-gruppspel och att han är vår spelare 2013.

”Bra att han hörde av sig”

Johansson har tidigare hotat att stämma Celtic, om de hör av sig till spelaren själv inför matchen.

Tränaren Neil Lennon var tydlig med att han inte ringt Bangura.

– Nej, jag har inte pratat med honom, var det första han sa på presskonferensen.

Peter Lawwell skriver också i mejlet till Bosse Johansson att Celtic är införstådda med att man inte har något regelverk att stödja sig mot, eftersom ingen klausul skrevs in i kontraktet.

– De vet att vi har regelverket på vår sida. Det här mejlet handlade mer om att deras vd ville höra sig för. Han undrade om läget är oförändrat, vilket det är.

Så det finns inga "hard feelings" mellan klubbarna nu?

– Nej, jag tycker snarare att det var bra att han hörde av sig. Vi har en bra relation till Celtic, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM