”Vet att de följer mig”

Proffsklubbar jagar Elfsborgs stjärna

Johan Larsson.
FOTBOLL

BORÅS. Elfsborg fick lite häng på guldstriden igen.

Men riskerar att tappa Johan Larsson, 23, till utlandet.

Högerbacken jagas främst av engelska och holländska klubbar.

Den tidigare U21-landslagsmannen gjorde ytterligare en i raden av bra insatser i Elfsborg i går i 1-0-segern mot Kalmar FF.

Under den första halvleken gav Larsson Kalmar stora problem genom sina löpningar och inlägg från högerkanten.

– I andra halvlek fick jag hålla igen lite. Det var viktigare att bevaka 1-0 än att riskera något framåt, säger Larsson.

Håller defensivt

I mötena mot Celtic visade högerbacken att han håller hög nivå även defensivt.

Enligt vad Sportbladet erfar är det främst engelska och holländska klubbar som visar intresse för Johan Larsson.

Sunderland, Everton, Groningen, AZ, PSV Eindhoven och Heerenveen har varit flitiga besökare på Borås Arena de senaste månaderna.

– Jag har sagt till min agent (Carl Fhager) att jag inte vill veta något förrän det finns något konkret, men jag är medveten om att det är klubbar som följer mig, säger han till Sportbladet.

Och vad vill du?

– Jag känner mig mogen att ta nästa steg. Samtidigt skulle jag väldigt, väldigt gärna vilja uppleva ett gruppspel i Europa med Elfsborg. 

”Är märkligt”

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson:

– Det är inte märkligt att Johan Larsson attraherar utländska klubbar. Han har gjort en fantastisk säsong hittills. Men det finns inga konkreta bud just nu och vi hoppas behålla honom, åtminstone till januari nästa år.

Johan Larsson, vars kontrakt går ut efter nästa säsong, var liksom övriga i Elfsborg mycket nöjd över vinsten mot Kalmar.

– Seger var ett måste för att haka på i guldstriden. Vi har en bit upp, men det skadar inte att de flesta räknat bort oss. Vi kan slå ur underläge. Med vår breda trupp ska vi kunna klara både Europa League-kvalet och att konkurrera i allsvenskan.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM